Test: Bästa trådlösa sportlurarna

ANNONS
|

Om det känns motigt på gymmet finns få enklare sätt att få upp motivationen än bra musik i öronen. Men hörlurarna man använder hemma eller på bussen duger inte alls för extrema förhållanden. Då behöver man sportlurar som sitter på plats även om det blir skumpigt och som inte får kortslutning om det kommer lite svett på dem eller man måste tvätta av dem. Dessutom vill man ju inte snubbla på en sladd eller få lurarna ryckta ur örat när de fastnar i träningsredskapen.

I det här testet från tidsskriften Ljud &bild hittar du lurarna som klarar detta.

Läs hela testet här:

ANNONS

Jaybird Bluebuds X är bäst i test. Jaybird låter bäst av lurarna i testet men kan vara lite knepiga att få att sitta på plats. Tycker man att det är onödigt dyrt att köpa speciella träningslurar kan man överväga att bara ha ett par Bluebuds. Det är de enda sportpropparna där vi inte har några anmärkningar på ljudkvaliteten.

Jabra Sport Pulse Wireless har ett ljud som inte engagerar riktigt. Lurarna är mycket tåliga och sitter både bekvämt och säkert om man tar sig tid att hitta rätt öronkuddar och vingar. Priset är ganska högt men de mäter din puls inne i örat och kan därför hjälpa dig till det optimala tempot för att få ut så mycket som möjligt av träningen.

JBL Synchros Reflect BT är praktiska, men om de inte passar dina öron kan ljudet bli väl tunt. Vi gillar att JBL har tänkt på säkerheten och gett lurarna reflexband så att man inte blir påkörd i mörkret. Samt att man kan sätta ihop dem med magneter så att de inte ramlar av mellan passen. Men om lurarna inte sitter bra så tappar man basåtergivningen och de känns obekväma. Prova innan köp!

Plantronics Backbeat Fit är smarta men basfattiga. De släpper in omgivningsljud vilket är bra för löpare men dåligt om man vill ha mycket bas. Är man på gymmet och vill ha maximal bas så blir man besviken och de kan också störa andra. Lurarna sitter mycket bra på plats och är bekväma, men det är en smaksak om man gillar en båge bakom örat.

ANNONS

Beats Powerbeats2 Wireless är bekväma men bastunga. Kvalitetskänslan är bättre än de på den trådade varianten och fjärrkontrollen trevligare att använda. Man får med fyra olika öronkuddar, problemet är att om man använder tättslutande kuddar så blir basen så dominerande att den dränker musiken. Endast för basgalningar.

Monster iSport Wireless är bekväma men tröttande. De många mjuka kuddarna och vingarna gör att de är bekväma att bära trots att de är väl stora. Man får precis det bastunga ljud som många vill ha, och det fungerar utmärkt för träning. Problemet är att diskanten är lite gäll, vilket gör att det känns påfrestande att lyssna länge. Vi har lite väl stora invändningar för en rekommendation.

SMS In-Ear Wireless Sport är färgglada och tåliga, men lurarna låter förvånansvärt återhållna och snälla. De ser coola ut och är bland de mer vattentåliga i testet. Men när man väl proppat in dem i öronen och dragit igång musiken börjar man undra om man stoppat in dem fel. Den förväntade basexplosionen uteblir helt. Mer yta än substans, helt enkelt.

Sony MDR-AS800BT är välljudande men irriterande. Lurarna är snygga och välbyggda med ett mycket bra skydd mot väta. Men de är så stora att man inte vill visa sig i dem. Det är svårt att höja volymen tillräckligt. Det får skyllas på den irriterande knappen på ena öronproppen, som det är meningen att man ska kunna sköta allt med. Går det att höja volymen mer? Vem vet? Vi gav upp.

ANNONS

Philips ActionFit Airborn är plastiga och obekväma. För det här priset har Philips verkligen lyckats bygga ett par lurar som ser lockande ut i teorin. De klarar av en regnskur, men i verkligheten fungerar inte den märkliga anordningen som ska hålla dem på plats i örat. Tillbaka till testlabbet Philips. Gör om och gör rätt.

Yurbuds Liberty Wireless är klumpiga och obekväma. De ser tråkiga ut och låter inte speciellt bra. De styva bågarna och svårjusterade silkonsnäckorna gör det besvärligt att få dem på sig. Det är bra att man hör omgivningsljud men man får knappt någon bas. Kvaliteten på ljudet är inget vidare. De minst lyckade lurarna i testet.

FAKTA: Så gjordes testet

• Eftersom sladden kan vara i vägen när man tränar så ville vi denna gång ha trådlösa hörlurar.

• Och för att de inte skulle bli för klumpiga så ville vi ha modeller som man stoppar in i örat.

• Ytterligare är krav för att vi skulle godkänna dem som lämpliga för träning var att de skulle vara svettåliga och gärna klara regn också.

• Vi la större vikt vid byggkvalitet och tålighet än vi normalt gör.

• Dessutom var det viktigt att lurarna var bekväma att ha på och att de satt fast ordentligt.

ANNONS

• Däremot var ljudkvaliteten mindre viktig och vi nöjde oss därför med att de hade en bra basåtergivning och klarade en relativt hög volym utan att låta illa. Som testmusik använde vi Spotifys spellista ”Cardio”

ANNONS