Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Solsängar - test

2012. Dyrast var skönast. Men det var en orange klassiker som väckte mest kärlek när Valhallas badpersonal testade solsängar.

- Åh, den här var skön! utbrast Eva Beck när hon provlåg testets billigaste solsäng – en orange tygvariant som mest påminde om forna tiders tältsängar.

Hon fick medhåll av Rickard Karlkvist.

- Den är skitsnygg! Häftig! Hoppas den är skön också...

Ingen annan solsäng väckte samma omedelbara entusiasm men resten av testpanelen var inte lika begeistrade. Solsängen från Jula slutade med en tvåa i betyg, godkänd men inte mer.

Till vardags arbetar vår specialpanel som badpersonal på Valhallabadet i centrala Göteborg, de flesta som badvakter med säkerhetsfrågor för de badande i centrum. De har rejäl solsängsvana, inte minst eftersom gräsmattan utanför de stora bassängerna är fylld med badets egna solsängar som används flitigt av gästerna.

När de åtta solsängarna i GP Konsuments test ställdes upp på badets gräsmatta började panelen genast att kritiskt granska, provligga, ställa in olika rygglägen samt fälla ihop dem.

Eva Beck fick problem direkt med solsäng nummer 1, i svart tyg från Åhléns.

- Här får man inte vara klen om man skall byta läge på ryggstödet, konstaterade hon när hon tog i ordentligt för att få in stegpinnen i sina fästen.

- Jag vet inte om jag litar på den här till 100 procent, den känns lite klen, tyckte Johnny Enghamre om samma solsäng.

Till slut fick även den en tvåa i betyg.

Mest gillanden och fem fyrar fick den vita sängen med trädetaljer från Plantagen. Det var också testets dyraste säng. 1 495 kronor, fem gånger dyrare än den orangea klassikern.

- Jag gillar att den har armstöd. Den känns stabil och var otroligt skön att sitta i, menade Pierre Solberg.

Alf Torwald trotsade det kalla junivädret och provlåg solsängarna i adekvat utrustning, badbyxor och handduk. Han föll för testets enda solsäng av flätad rotting.

- Den känns rejäl. Och så var den bekväm att ligga i och lätt att ställa om.

En solsäng kan ha lite olika användningsområden och passar lika bra vid poolkanten som i trädgården. De finns i många olika prisklasser och material. En del är mer tänkta att vara stationära och då ofta tillverkade i lite gedignare material som trä eller hård plast. Andra är tänkta att ta med till stranden, lätt hopfällbara och lätta att bära, ofta i tyg.

Oavsett var man ställer sin solsäng är Eva Becks bästa pooltips att ta med en uppblåsbar kudde.

- Ha alltid med en, det är så bra! Det blir inte så platt när man skall läsa eller lösa korsord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.