Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nuvarande konsumentpanelen har bland mycket annat fått testa frukostvaror, där billigt ställdes mot dyrt. Bild: Anna von Brömssen
Den nuvarande konsumentpanelen har bland mycket annat fått testa frukostvaror, där billigt ställdes mot dyrt. Bild: Anna von Brömssen

Snart sista chansen att söka till konsumentpanelen

Semlor, sill och smörgåskaviar. GP:s konsumentpanel har testat det mesta. Vill du vara med och utse bäst i test? Då är det hög tid att skicka in din ansökan.

I konsumentpanelen får du bedöma både livsmedel och andra produkter i våra paneltester? Vi tar årligen ut cirka 40 deltagare till den.

Vi på konsumentredaktionen väljer ut paneldeltagare bland ansökningarna, för att den ska bli så bred som möjligt bland annat i åldersfördelningen. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenheter.

Obetalt uppdrag

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de håller på ett par timmar. Uppdraget är tidsbegränsat till ett år och det är inget som du får betalt för.

Så här ansöker du

Din ansökan måste innehålla:

  • Namn.
  • Ålder.
  • Motivera varför du skulle passa bra i konsumentpanelen
  • Intressen.
  • E-post, adress och telefon.
  • Mejla ansökan till [email protected] och skriv ANSÖKAN i ämnesraden.
  • Välkommen med din ansökan senast den 18 april!
  • Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, samt ibland film som kan läggas ut på gp.se och hos syskontidningarna, samt i sociala medier.

Berätta utförligt om dig själv

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedlem.

Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda allra senast den 18 april. Därefter görs urvalet av GP:s konsumentredaktion. Är du under 18 år kommer vi att vilja ha alla vårdnadshavares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till [email protected] eller skriva ett brev till Konsumentredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv "Konsumentpanelen" i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post. Uppdraget varar ett år, från månadsskiftet maj/juni.

Missa inte det senaste från GP Konsument!

Nu kan du få alla konsumentnyheter, tester, guider och jämförelser som en notis direkt till din mobil eller läsplatta genom att klicka på följ-knappen vid taggen Konsument. Läser du via appen hittar du den under artikeln och på sajten överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.