Minitest: Gott och glutenfritt

ANNONS
|

Därför är det spännande när den i Sverige dominerande glutenfria kexchokladen från Dr Schär får konkurrens.

Produkten Kex från Semper är så nära det vanliga vetemjöls-originalet från Cloetta i smak man kan komma. Den är lika lagom söt, lika lagom krispig och lika tjock. Och mycket godare än den sötare, sprödare konkurrenten från Dr Schär, enligt mig och den 18-årige glutenintoleranta sonen.

Runt en tia för en liten godisbit är dock väl dyrt, jag fick betala 24 kr/hekto jämfört med 14 kr/hekto för Cloettas vanliga kexchoklad i samma affär.

Det stora minuset med Kex är fegmärkningen i innehållsdeklarationen. Det står att den kan innehålla spår av ägg, jordnötter, nötter och sesamfrö. Dåligt att Semper inte tvättat rent tillverkningsmaskinerna från annat skräp. En modernare design på förpackningen vore dessutom mer tilltalande, enligt 18-åringen.

ANNONS

4 fyrar

(Semper)

En kexchoklad som är naturligt fri från gluten.

INKÖPSSTÄLLE: Hemköp, Nordstan

PRIS: 10:90 för 45 gram

+ God. Krispig. Lik originalet i smak.

- Fegmärkning. För dyr.

ANNONS