Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nya testpanelen ser fram emot sin uppgift med spänning och förväntan.

Här är vår nya testpanel

Den nya konsumentpanelen är en härlig blandning av aktiva människor, intresserade av allt från ovanliga kryddor till pingviner. Men alla brinner de för den uppgift som väntar.

1 Amanda Hägg, 16. Klarinettspelande tjej från Lerum som om hon själv får välja helst käkar indisk mat. Kom in på klarinettbanan via blockflöjtsspelandet och lirar nu i ett storband.
2 Ann Ekström, 69. Bor i Fjärås. Har två vuxna barn och fem barnbarn. Arbetat som lärare och ägnar gärna fritiden åt att läsa, gå på teater eller kolla in någon bra film. Läser sagor på en förskola en gång i veckan.
3 Anna Thorsson, 37. Distriktssköterska från Hisingen med sambo och katt. Säger sig leva ett stillsamt liv men gillar gärna att resa. Helst till något ställe som hon inte har besökt tidigare. Hoppas på ett chokladtest för panelen.
4 Anneli Enorson Larsson, 41. Musiklärare på en mångkulturell skola i Vänersborg. Sjunger både solo och i kör och har en rejäl odling av pelargoner. En annan hobby är att skriva tävlingsslogans. Har vunnit flera fina priser, bland annat resor.
5 Anneli Lorensson, 43. Textil- och mattelärare från Västra Frölunda som gärna testar nya saker – men nuförtiden kanske inte de senaste åkattraktionerna på Liseberg. Plöjer gärna deckare och när vind och väder är lämpligt kan det bli fråga om att segla, fiska eller åka långfärdsskridskor.
6 Ann-Sofie Johansson, 49. Elkonsult med man och utflugna tvillingar. Bor i Alafors. Fritidsaktiv med många resor och mycket träning. Drar gärna i väg med husvagn och ställer upp den i Sälen på vintern och i Bohuslän på sommaren.
7 Camilla Pettersson, 38. Från Linköping i begynnelsen men bor nu i Olskroken. Före detta kallskänka som numer arbetar som personal- och löneadministratör. Bowlar och drömmer om en egen sommarstuga, helst så nära att det går att åka dit varje helg.
8 Carola Kastoris, 58. Socionom från Kålltorp som säger sig vara kräsen med både mat och dryck. Yoga, boxning, laga mat, läsa och gärna ett glas bubbel på någon uteservering låter som ett livspussel som innehåller det mesta.
9 Christina Ekman, 70. Arbetar som lärare i Partille och trivs ypperligt med det. Har ingen lust att gå i pension. Undervisar i matematik och jobbar också med nyanlända elever. Reser mycket och har bland annat besökt flera länder i Afrika.
10 Clas-Åke Johansson, 64. Pensionär sedan några veckor. Ur-göteborgare från Utby som håller på IFK Norrköping. Allmänt idrottsintresserad och med i flera olika organisationer. Trivs bland grytor och kastruller i köket.
11 Daniel Dewerud, 17, Mölndal. Tottenham-fan som går andra året på gymnasiet. Favoritspelaren är Mousa Dembélé. Utanför fotbollen är mat och bakverk stora intressen. En mazarin går alltid ner.
12 Dennis Andersson, 59. Brandman från Trollhättan som kör en Kawasaki och håller på Arsenal vilket medfört ett stort antal Londonbesök. Gillar att laga mat, helst husmanskost – men inte golf.
13 Elin Pettersson, 25 . Uppväxt nära inspelningsplatsen för "Bullerbyn" men trivs nu i Göteborg. Jobbar med ljusdesign, främst inriktad mot skolor och butiker. Flitig yogautövare och beskriver sig själv som en tidsoptimist som ibland orsakar en del scener när hon kommer för sent.
14 Elizabeth Larsson Shogi, 35, Örgryte. Jobbat som konsult i Mellanöstern och delade ut köttbullemackor på Tahrirtorget under den egyptiska revolutionen. Träffade kärleken när en man kom in och beställde gröt på hennes café i Haga. Tre veckor senare gifte de sig.
15 Elsa Bjelkenäs, 23, Majorna. Vikarierar på förskola och läser mode- och klädhistoria på Göteborgs universitet. Analyserar och dissekerar både smak och textur i sin matlagning. Film, tv-serier och kläder är andra intressen.
16 Stig Johansson, 64. Pensionerad Björlandabo med förflutet som regionchef på dåvarande Statoil. Kan färdas med egna segelbåten, mc:n eller husbilen. Reser mycket och gärna. I pipeline finns tripper till Kroatien, Sardinien och Indien (Inte med på bilden)
17 Helena Engman, 49. Forskar om läkemedelsuppbyggnad. Bor med sambo i Sävedalen. Mat- och vinintresserad som gillar att resa till lite mer ovanliga platser. Har vandrat i Kirgisistan, kollat grodor i regnskogen i Costa Rica och ska snart till Georgien.
18 Heléne Karlsson, 59. Lantbrukardotter med ursprung i Småland som nu hamnat i Munkebäck. Civilingenjör som forskar på materialfrågor för verkstadsindustrin. Intresserad av att texta, måla och typografera. Stor djurälskare.
19 Josefin Wijk, 14. Framtidsplanen är att bli designer. Skapar kläder åt barbiedockor hemma i Västra Frölunda i väntan på att få pengar och möjlighet att använda lite mer tyg. Designar också tårtor. Dessemellan finns utrymme för dans, både jazz och modernt.
20 Karin Bergeå, 37. Närking som nu bor i Majorna och arbetar som förskollärare. Umgås med kompisar, läsa och matlagning tar en del av den vardagliga fritiden. Inte rädd för att prova nya recept med oväntade smakkombinationer som testas på vännerna. (Inte med på bilden)
21 Lars Nilsson, 66. Pensionerad lärare som med sin småländska bakgrund älskar kroppkakor. Olskrokenbo som är aktiv inom bland annat veteranpoolen. Brygger sitt eget öl och odlar jordgubbar.
22 Lovedeep Brar, 24. Ursprungligen från Indien men bor nu i Lindome. Föräldrarna har drivit två indiska restauranger där hon tillbringat mycket tid.  Själv gillar hon att fika och reser gärna till nya miljöer.
23 Magnus Svensson, 54. Bor på en gård utanför Kungsbacka och är "nördigt" intresserad av att testa det som är ät- och drickbart för att sedan kunna jämföra med andra sorter. Bland intressena finns då föga överraskande öl och fina whiskybuteljer. Gillar också motorsport. (Inte med på bilden)
24 Maja Reichenberg, 31. Kock och konstnär som bor nära Liseberg. Studerar också musikdramatik på högskolenivå. Fritid fördelas gärna mellan cykling, bakning och loppisbesök. Bästa fyndet är en låda med gamla verktyg, skruvar och muttrar.
25 Margit Hagel, 65. Glad pensionär som tidigare jobbat på bank. Reser gärna tillsammans med maken och söker sig ofta till platser där det finns goda möjligheter att skåda fåglar. Är hon inte hemma kan man hitta henne på biblioteket i Majorna som får besök praktiskt taget varje dag. (Inte med på bilden)
26 Margitta Grotenfelt, 72. För detta bankanställd som älskar att laga mat. Gillar fotboll men bara Bundesliga. Gillar däremot inte att resa och får hemlängtan redan vid brevlådan i Västra Frölunda.
27 Marko Säkkinen, 43. Arbetsledare i industrisektorn. Jobbat som kock och har varit med om att få en stjärna i Guide Michelin. Bordshockeyexpert från Masthugget som gör sitt eget snus, smaksatt med citron och bergamot.
28 Martin Kjerrulf, 63. Gift, två utflugna barn. Bor i Guldheden. Har forskarbakgrund med fokus på immunförsvar. Intresserad av mat och dryck ur olika aspekter, såväl socialt som av hälso- och miljömässiga skäl. 
29 Matti Frondelius, 56. Retoriker från Öjersjö med golf som största fritidsintresse. Älskar att laga mat och kombinerar ätandet med att resa och testa menyerna på golfklubbar runt om i världen.
30 Mattias Blomfors, 27, Guldheden. Doktorand inom konstruktionsteknik på Chalmers. "Rensar" hjärnan med hjälp av löpning och matlagning och lägger vikt vid matens näringsmässiga krav. Ser fram emot att få testa insektsprodukter. (Inte med på bilden)
31 Mikael Jonsson, 65. Utbildad kock som jobbar i grönsaksbranschen. Sannolikt den som introducerade espresson i Göteborg. Gillar att testa nya saker på matbordet hemma i Västra Frölunda. Favoritgrönsaken just nu är pak choy.
32 Mikael Björs, 15, Hovås. Matintresserad skolelev som försöker jobba fram så mycket smaker som möjligt när han står i köket. Testar gärna nya kryddor i vardagsmaten för att förbättra smakupplevelsen. Annars är det flyg som gäller. Siktar på att bli flygledare.
33 Nils-Olov Carlsson, 75.  Matlagningsintresserad före detta röntgenläkare från Halmstad. Vann en gång i tiden tävlingen "Doktorn vid spisen", en matlagningstävling för läkare. Är sedan snart 50 år tillbaka medlem i Munskänkarna. (Inte med på bilden)
34 Oliver Parsa, 29. Född i Göteborg men har iranskt påbrå.  Just nu föräldraledig från jobbet på Migrationsverket. Bor i Masthugget men har tidigare bott bland annat i Grekland, Frankrike och Nordirland. Gillar italiensk mat och fotboll.
35 Olivia Karlsson, 31. Rekryterare från Majorna som gillar att spela teater och revy. Kan också kasta sig utför en pist. Är glutenintolerant och säger sig vara beredd att ta kamp för den gruppens vardag vid matbordet.
36 Per Melgaard-Löken, 71, Eriksberg. Norrman som bott i Sverige sedan 1973. Är "galen" i pingviner. Har varit både trädgårdskonsult, AD och reklamare. Nu fotograferar han gärna fåglar i naturen. Också aktiv i "Norges Hus" på Skånegatan.
37 Rickard Dahlgren, 26. "Kryddoman" från Trollhättan med omkring 150 olika sorter i sitt privata lager. Gillar att laga mat men också att förklara hur det ska smaka. Aktiv löpare som redan gjort tre Göteborgsvarv och tänker sig ett fjärde på lördag.
38 Robert Bäck, 60. Tullare med bridge och långlöpning som favoritintressen. Bor nära Odinsplatsen. Har bland annat sprungit elva Göteborgsvarv. Testar gärna maträtter från olika kulturer och är medlem i GÖSTA, Göteborgs ölsällskap för tullanställda.
39 Susanna Isegran, 46. IT-chef och tvåbarnsmamma från Lindome som lyckas kombinera goda viner med mycket träning och ser sig själv som en livsnjutare. Ultralöpning och ett glas rött från Pinot Noir-druvan är något av höjdpunkterna i tillvaron.
40 Viktoria Karlsson, 34. Löneadministratör med tidigare erfarenhet av provsmakning av mat och dryck hos RISE, före detta Statens Provningsanstalt. Bor på Öckerö, gillar att läsa, möta nya upplevelser – och ostbågar. Nya sorter måste testas omgående avseende exempelvis konsistens, form och lukt. (Inte med på bilden)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.