Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felmärkt traktor kan vara farlig

Leksakstraktorns lösa plastbitar kan vara farliga för små barn. Nu återkallas den felmärkta produkten.
Traktorn, som heter Tractor and trailer - light and sound farm, får bara användas av barn över tre år, men på förpackningen står det tolv månader.
Leksaken säljs av Bergendahlsgruppen AB, ägare till bland annat City Gross. Produkten har enligt företaget sålts vidare i butikerna City Gross och EKO. Bergendahlsgruppen har nu bett sin leverantör att dra tillbaka leksaken.
Traktorn med släp är gjord av plast och spelar musik. Den ska enligt företaget vara godkänd enligt CE-standard och märkt undertill för barn över 36 månader. Men på förpackningen står det 12 månader. Det finns risk, menar företaget, att plastdetaljer från produkten kan lossna och utgöra en fara för barn under tre år.
- Såklart ser vi allvarligt på detta eftersom det är barn som ska leka med den. Det är viktigt att man känner sig trygg som förälder, därför bestämde vi oss för att dra tillbaka den, trots att den är korrekt märkt undertill. Det är ett jättebra pris och många vill köpa den, säger Pia Hallkvist, affärsområdeschef för hem och fritid på Bergendahlsgruppen AB.
Kunder som köpt "Tractor and trailer - light and sound farm" uppmanas av företaget att återlämna den till butiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.