Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Dags att ansöka till vår populära konsumentpanel

GP:s konsumentpanel utser godaste glassnyheten och bästa julskinkan. Vill du vara en av dem som är med och bestämmer det? Nu är det dags att skicka in sin ansökan för kommande års tester.

Bröd, julmust, tacosås, risgrynsgröt, kladdkaka, matjessill, färdiga pannkakor, tuggummi, lingonsylt, kanelbullar, digestivekex, chokladbollar, cornflakes, smörgåskaviar, pesto och semlor. Listan skulle kunna göras mycket längre på vilka produkter som konsumentpanelen fått testa.

Vill du vara med och påverka vad som ska testas och bedöma både livsmedel och andra produkter i våra paneltester?

Då är det dags att skriva en ansökan, där du berättar varför just du skulle vara bra i konsumentpanelen. Vi tar ut cirka 40 deltagare till den.

Så här ansöker du – sista dag 18 april 2022

Din ansökan måste innehålla:

  • Namn.
  • Ålder.
  • Motivera varför du skulle passa bra i konsumentpanelen
  • Intressen.
  • E-post, adress och telefon.
  • Mejla ansökan till [email protected] och skriv ANSÖKAN i ämnesraden.
  • Välkommen med din ansökan senast den 18 april!
  • Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

Sista ansökningsdag är på annandag påsk, den 18 april, och har du tänkt att ansöka – gör det med en gång så blir det gjort.

Tidsbegränsat uppdrag

Vi på konsumentredaktionen väljer ut panelen bland ansökningarna, för att den ska bli så bred som möjligt bland annat i åldersfördelningen. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenheter.

Allt det här ska du berätta om i din ansökan.

Tryck gärna extra på varför just du skulle bli en bra medlem i konsumentpanelen och vad du kan bidra med i gruppen.

Obetalt uppdrag

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de håller på ett par timmar. Uppdraget är tidsbegränsat till ett år och det är inget som du får betalt för. Vi har tester ungefär en gång i månaden med tio-tolv deltagare varje gång. Alla panelmedlemmar får förstås anmäla sitt intresse till testerna!

Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, samt ibland film som kan läggas ut på gp.se och hos syskontidningarna, samt i sociala medier.

Berätta utförligt om dig själv

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedlem. Just dina argument väger tungt när panelen väljs och det är de orden som kan avgöra att du blir en av de nya panelmedlemmarna.

Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda allra senast den 18 april. Därefter görs urvalet av GP:s konsumentredaktion. Är du under 18 år kommer vi att vilja ha alla vårdnadshavares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till [email protected] eller skriva ett brev till Konsumentredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv "Konsumentpanelen" i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Kom ihåg att hellre skriva lite för mycket än för lite om dig själv och särskilt i motiveringen. Hur funkar just dina smaklökar? Varför gillar du att testa? Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter: vi vill ha komplett adress, e-postadress samt telefonnummer där vi lättast når dig.

Läs igenom din ansökan en extra gång så du ser att du har fått med allt som vi behöver för att underlätta vårt arbete.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post. Uppdraget varar ett år, från månadsskiftet maj/juni.

LÄS MER: Test: Godaste digestivekexet utsett av konsumentpanelen

LÄS MER: Test: Godaste tacosåserna till fredagsmyset

LÄS MER: Test: Tre färdiga hummus fick bottenbetyg

Missa inte det senaste från GP Konsument!

Nu kan du få alla konsumentnyheter, tester, guider och jämförelser som en notis direkt till din mobil eller läsplatta genom att klicka på följ-knappen vid taggen Konsument. Läser du via appen hittar du den under artikeln och på sajten överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.