Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Dags att ansöka till konsumentpanelen

Bäst i test? Det avgör du tillsammans med resten av testdeltagarna när semlor, årets glassar och kräftor smaktestas varje år. Dessutom får du bedöma massor av andra livsmedel.

Din åsikt som konsument är viktig. Det får både konsumentredaktionen och konsumentpanelen kvitto på för varje test som genomförs. Stig Jarlevik som är med nu vill skicka en särskild uppmaning till männen:

– Till er alla killar som tvekar att anmäla er för ni tycker att det är väldigt "tjejigt", så kan ni glömma det. Det här kräver sin man! Och det har varit både roligt och lärorikt att jämföra "samma" produkter med varandra. Det gör man ju normalt sett inte, och just detta att upptäcka hur olika varandra dessa "samma" grejer verkligen smakade var en helt ny upplevelse, säger han.

Coronaläget

Vanligen har vi ett första test för nya paneldeltagare redan i juni, som kan komma att ställas in.

Paneldeltagare som tas ut nu kommer sannolikt att jobba från och med i höst.

Normalt sett har vi ett informationsmöte i maj för nya deltagare men kan inte säga exakt hur det blir med tanke på att ingen kan förutspå hur virusläget ser ut då.

Nu är det dags att ansöka om att få vara med i den nya omgången av paneldeltagare. Innevarande panel har förutom en massa livsmedelsprodukter bland annat fått testa osthyvlar och läppbalsam. Du får också vara med och föreslå vad panelen ska testa.

Vi har plats för runt 40 "tyckare" och du kan bli en av dem.

Tidsbegränsat uppdrag

Vi på konsumentredaktionen väljer ut panelen bland ansökningarna, för att den ska bli så bred som möjligt bland annat i åldersfördelningen. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenheter. Allt det här ska du berätta om i din ansökan. Tryck gärna extra på varför just du skulle bli en bra medlem i konsumentpanelen och vad du kan bidra med.

">
Alla produkter testas utan att konsumentpanelen får reda på vilket fabrikat det är. Här kollar Mi-Lou Wehrling konsistensen på ketchup. Bild: Anna von Brömssen

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de håller på ett par timmar. Uppdraget är tidsbegränsat till ett år och det är inget som du får betalt för. Vi har tester ungefär en gång i månaden med tio-tolv deltagare varje gång. Alla medlemmar får förstås anmäla sitt intresse!

Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, samt ibland film som kan läggas ut på gp.se och i sociala medier.

Berätta utförligt om dig själv

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedlem. Just dina argument väger tungt när panelen väljs och det är de orden som kan avgöra att du blir en av de nya panelmedlemmarna.

Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda allra senast den 23 april . Därefter görs urvalet av GP:s konsumentredaktion. Är du under 18 år kommer vi vilja ha alla vårdnadshavares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till [email protected] eller skriva ett brev till Konsumentredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv "Konsumentpanelen" i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Kom ihåg att hellre skriva lite för mycket än för lite om dig själv och särskilt i motiveringen. Hur funkar just dina smaklökar? Varför gillar du att testa? Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter: vi vill ha komplett adress, e-postadress samt telefonnummer där vi lättast når dig.

Läs igenom din ansökan en extra gång så du ser att du har fått med allt som vi behöver så underlättas vårt arbete.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.