Bregott lanserades 1969 och har sedan dess funnits i två storlekar, 300 och 600 gram.
Bregott lanserades 1969 och har sedan dess funnits i två storlekar, 300 och 600 gram. Bild: Caisa Rasmussen / TT

Bregott får ny förpackning – efter 55 år

Arlas smör Bregott har funnits i kyldiskarna sedan slutet av 60-talet. Alltid i samma två storlekar. Till våren slopar företaget de nuvarande storlekarna och lanserar tre nya förpackningar.
– Det handlar om att möta upp kundernas behov, säger Max Wallenberg, presschef på Arla Sverige.

ANNONS

Arlas klassiska smörpaket för Bregott kommer i vår att få nya förpackningar, vilket Aftonbladet var först att rapportera. Förpackningen har funnits i nuvarande storlekar sedan 1969 även om utseendet varierat.

– Den har sett lite olika ut genom åren, vi har till exempel minskat andelen plast i den och numera kan man dra av pappbitarna för att göra det lite mer miljövänligt när den återvinns. Men vårens omgörning blir första gången som den finns i nya storlekar, säger Max Wallenberg.

I vår kommer smöret att få tre nya skepnader, från dagens 300 eller 600 gram till 250, 500 eller 750 gram.

ANNONS

– I dag köper 70 procent Bregott någon gång om året och bland de hushållen finns det allt från singelhushåll till stora familjer som gör av med jättemycket smör. Våra undersökningar pekar på en efterfrågan efter fler storlekar, så det här är ett sätt att möta upp det behovet, förklarar Max Wallenberg.

Ändrad prisbild

De exakta priserna på de nya förpackningarna är ännu inte klara, men Max Wallenberg säger att ambitionen är att den minsta förpackningen på 250 gram kommer att vara billigare än dagens 300-grams.

– När paketen blir mindre så kommer också kontantutläggen bli mindre. Men det större kommer att kosta lite mer än det tidigare större paketet. Även om kilopriset troligen blir lägre. I slutändan är det dock butikerna som sätter priset till kund i butik.

LÄS MER:Pasta och nudlar i matkassen när priserna höjs

LÄS MER:Test: Här är det godaste knäckebrödet i stort test

LÄS MER:Matpriserna ökade igen i oktober

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS