Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

DOKUMENTÄRFILMARE. ”Lee Morgans vänner berättade för mig att Lee Morgan varit på väg att dö i heroinmissbruk, men att han räddades av Helen. De pratade väldigt kärleksfullt om henne och hennes betydelse i hans liv. Då förstod jag att hon var samma person som sköt ihjäl Lee på en klubb i New York vintern 1972. Men vem hon var har aldrig lyfts fram tidigare. Jag blev lika intresserad av henne som av honom.
DOKUMENTÄRFILMARE. ”Lee Morgans vänner berättade för mig att Lee Morgan varit på väg att dö i heroinmissbruk, men att han räddades av Helen. De pratade väldigt kärleksfullt om henne och hennes betydelse i hans liv. Då förstod jag att hon var samma person som sköt ihjäl Lee på en klubb i New York vintern 1972. Men vem hon var har aldrig lyfts fram tidigare. Jag blev lika intresserad av henne som av honom.", säger Kasper Collin. Bild: Anna-Lena Lundqvist

Jakten på en Oscar

Till helgen inleds Göteborgs filmfestival och hoppfulla regissörer har siktet inställt på priser och ära. Men en bra film räcker inte: kampanjarbete, pr-strategi och rätt kontakter är lika viktigt. Kasper Collin, personen bakom en av förra årets mest hyllade dokumentärer, vet.