Hilmar Steingrimmson är en av Sveriges sista lokala slaktare
Svenskarnas matintresse växer och växer, och i dag ska köttet vi äter gärna vara lokalt producerat från glada djur. Men mellan djur och tallrik finns ett steg som sällan talas om, och som hela vår nationella köttproduktion hänger på. Hilmar Steingrimmson är en av allt färre svenska slaktare och styckare – som älskar sitt jobb och aldrig i livet skulle äta en korv från den vanliga butiken.
– Jag vill veta var djuret kommer ifrån, och hur det har haft det i livet.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
sedan 50% rabatt i 3 mån, därefter ord. pris.
Ingen bindningstid.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.