Haglöfs öppnar sin första butik i Göteborg

Två nya butiker, en populär krog på ny adress, exklusiva skor, lite karaoke och bokmässa. Två Dagar har som vanligt spanat på vad som händer på stan under den närmsta tiden.

ANNONS

Sinti har flyttat till Linné

Linnégatan 32

Bild: Julio Chang

Det är bara drygt ett år sedan sommelieren Victor Fuentes och Natai da Silva Aires öppnade krogen Sinti vid Skanstorget. Lokalen blev snabbt för liten, och nu ska fler gäster i stället få plats på Linnégatan.

På Sinti kan du alltid hitta mat från Latinamerika, men också från Teneriffa, Marocko och Sydkorea. Och så goda viner förstås, inte bara från de stora vinländerna, utan också från svenska vinproducenter, som Vingården i Klagshamn.

Ryggsäcksbonanza

Kungsgatan 19

Bild: Haglöfs

För den som vill hitta en schysst ryggsäck att knuffas med på spårvagnen – eller packa ner termosen för en utflykt till Delsjön – öppnas snart nya möjligheter. Haglöfs slår upp portarna till en egen butik i korsningen Magasinsgatan-Kungs­gatan. Friluftsutrustningsföretaget har butiker i Stockholm, Åre, Oslo och Chamonix och förhoppningsvis kan närvaron av en sådan affär skänka lite vildmarkskänsla när man citystrosar med takeawaykaffe och foodtrucklunch.

ANNONS

… och dess­utom skofest

Nääs fabriker

Bild: Blankens

Kanske vill du komplettera friluftsutstyrseln med nya skor? Blankens – ett svensk-kaliforniskt skomärke – öppnar butik i butiken under lördagen på Nääs fabriker. Sortimentet kommer att säljas i en del av Bomullsfabriken. Om du vill köpa Blankens skor i Sverige – bortsett från webben då – är detta enda stället som har hela sortimentet.

& Other Stories till Göteborg

Kungsgatan 37

Bild: & Other Stories

H&M satsar hårt på att sprida och etablera sina varumärken. I stan finns redan Cos, på gång är två nya butiker för Arket och Afound, och till våren öppnar även & Other Stories, ytterligare en H&M-underavdelning med mode, kosmetika och pappersvaror. Göteborgsbutiken blir den fjärde i Sverige och tar över Indiskas lokaler på Kungsgatan.

Sing Sing tas över

Karl Johansgatan 86

Bild: Sing Sing

Normalt sett serverar Sing Sing sin variant av det vietnamesiska köket medan gästerna pausar från karaokesjungandet. Framöver blir det ändring på menyn, åtminstone sista söndagen i varje månad. Då kommer andra Göteborgskrogar att gästa. Först ut, denna söndag, är Bang matbar, som vanligtvis håller till på Bangatan. Det blir gratis karaoke och mat, 90-talshiphop, tryffeltoast och O’boy i glasen!

G01:25

Den viktigaste bokstavskombinationen du behöver komma ihåg under Bokmässan. Här, på mässans andra våning, hittar du Göteborgs-Postens monter, fullspäckad med debatter, författarintervjuer och föreläsningar. Kom hit och säg hej!

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS