Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Parkera långt bort och få gratis träning.

Stå - och förbruka energi

Kanske du redan har jobbat några veckor, men för många är det just den här veckan som höstterminen drar igång på allvar. Schemat blir tightare och tiden ska räcka till mer saker än under sommaren.

Svårt att hinna med träningen? Hitta tillfällen i din vardag som ger tillfälle att röra på dig mer – även om du inte hinner klämma in ett träningspass.

Många tycker att det är svårt att få tiden att räcka till, och tyvärr är träning en sak som ofta prioriteras bort – speciellt hos personer som är ovana vid att motionera. Öka rörligheten i vardagen, så kan du få träningseffekt utan att det tar extra tid.

Res dig från kontorsstolen

Motverka stillasittandet så mycket som möjligt, res dig från kontorsstolen och rör på dig då och då under dagen. Res dig upp och gå och prata med kollegan istället för att skicka ett mail. Ställ hålslag, häftapparat och papperskorg så långt bort som möjligt i rummet, så att du tvingas resa dig upp oftare.

Passa på att ta en promenad tillsammans när du har möten med kollegor eller affärsbekanta. De mest kreativa idéerna kommer när man samtidigt rör på sig och får nya intryck.

Knip med rumpan

Skaffa ett höj- och sänkbart skrivbord – och använd det! Det är bra att ändra arbetsställning då och då under dagen, dessutom tredubblas din energiförbrukning när du står jämfört med när du sitter.

Många övningar kan du göra så att det knappt märks, till exempel i kön i mataffären eller när du väntar på bussen. Gör tåhävningar eller rumpknip när du står stilla. Rör lite på axlarna och dra ihop skulderbladen. Spänn magmusklerna och träna på att alternera spänningen i främre bukmuskeln och musklerna längs sidorna.

Parkera långt bort

Leta inte alltid efter den mest bekväma lösningen, se det i stället som en bonus att du får parkera längst bort på den stora parkeringsplatsen eller gå och hämta något som du glömde ta med dig.

Bild: Bild: Anders Wiklund
Bild: Bild: Anders Wiklund

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.