Rätt matvanor kan förebygga cancer
Enligt WHO kan en tredjedel av alla cancerfall förebyggas – i Sverige handlar det om 20 000 per år. Och här spelar våra matvanor en nyckelroll. Men trots hälsovinsterna följer de flesta av oss fortfarande inte kostråden. Dietisten Charlotta Rubin tipsar om att hellre lägga till än att ta bort:
– Det handlar inte om att byta ut hela sin måltid.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
eller:
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
Därefter 50% rabatt i 3 mån., sedan ord. pris.
Ingen bindningstid.
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.