Påskägg utan kalorier

ANNONS
|

Påsken är en riktig mathelg, nästan i klass med julen. Under påsken äter vi dessutom massor av godis. För många är det snarare godiset än maten som gör att man går upp i vikt.

Svenskarna älskar smågodis och bara under påsken äter vi hela 6000 ton. Vi äter i genomsnitt 17 kilo godis om året. EU-medborgarna i stort äter sju kilo per år.

Smågodis är väldigt kaloririkt. Sockret tillsammans med olika smaktillsatser och färger triggar igång aptiten och det är svårt att sluta äta – särskilt om man har en stor godisskål framför sig.

På många arbetsplatser ställs det fram godisskålar och chokladaskar överallt, och det är inte lätt för den som vill hålla sig borta från sötsakerna.

ANNONS

* Skapa nya traditioner och ersätt godiset med en riktigt lyxig fruktskål! Eller kanske medarbetarna kan få en biobiljett eller en blomma istället?

* Fyll barnens påskägg med presenter istället för godis – eller pengar så att man själv kan välja om man vill köpa godis eller något annat som man önskat sig.

* Fyll påskägget med en färgsprakande mix av vindruvor, physalis och jordgubbar!

Ät lite godis om du vill, men njut hellre av ett par lyxiga chokladbitar än ett halvt kilo smågodis – så mår du bra även efteråt.

Glad påsk!

Källa: – Vi äter 6 000 ton godis under påsken. Påsken är den helg då vi äter mest godis, säger Lars G Ohlsson, pressekreterare på Svensk Handel. Enligt siffror från Handelns Utredningsinstitut ökar försäljningen i dagligvaruhandeln med 20 procent under påskveckan än under en normal vecka (läst i Metro 2011-04-18).

ANNONS