Minskning av metanutsläpp nödvändigt för klimatmål
Metan är en betydligt starkare växthusgas än koldioxid. Samtidigt har den kortare uppehållstid i atmosfären. Är då metanutsläpp något att oroa sig över? Och hur kan det komma sig att svensk matkonsumtion ökat metanutsläppen på senare år, samtidigt som mängden svenska nötkreatur minskat?
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
eller:
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr, därefter 3 mån 50%
Eller passa på att testa i ett år!
Köp 12 månader för endast 1 kr om dagen
Klicka här
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.