Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krönikören Magnus Carlsson älskar att få på sig nummerlappen och tävla. På bilden några kämpar från Göteborgsvarvet i fjol.

Magnus Carlsson: "Nummerlappen ger mig kraft"

"På tävling kan jag springa i farter jag aldrig kan nå på träning. Nummerlappen är den laglydiga människans doping", skriver Magnus Carlsson i sin krönika.

När det kommer till löpning är jag inte svårflörtad. Jag älskar de lugna långpassen en solig vinterdag, jag älskar att springa ensam på små stigar i skogen och jag älskar att mata snabba kilometrar på platta cykelbanor eller på Slottsskogsvallen. Jag skulle till och med kunna påstå att jag älskar att springa backintervaller i ösregn. 
Men allt det där står sig blekt jämfört med hur mycket jag älskar att tävla.
Att springa lopp är tveklöst det bästa som finns.

Magnus Carlsson, den löpande krönikören. Bild: Stefan Berg 
Magnus Carlsson, den löpande krönikören. Bild: Stefan Berg 

Det är inte mycket som kan jämföra sig med känslorna som uppstår i samband med ett lopp. Hur man vid frukosten känner lika delar nervositet och förväntan när man under måltiden glider in mer och mer i sin lilla tävlingsbubbla. Man spelar hög musik medan man knäpper på sig pulsbandet och trär på tävlingslinnet, och når en extatisk känsla när man använder de små säkerhetsnålarna för att fästa nummerlappen.
För mig är det allra finaste med tävling att den ger mig krafter jag inte visste att jag hade.

När säkerhetsnålen sätter nummerlappen på plats får Magnus Carlsson oanade krafter. Bild: Robert Boman
När säkerhetsnålen sätter nummerlappen på plats får Magnus Carlsson oanade krafter. Bild: Robert Boman

På tävling kan jag springa i farter jag aldrig kan nå på träning. Jag kan ta i på sätt som aldrig vore möjligt en vanlig onsdag och pressa mig till nivåer som annars vore omöjliga.
Nummerlappen är helt enkelt min superhjältedräkt.
Nummerlappen är den laglydiga människans doping.
Men nummerlappen är också det bästa sättet att upptäcka sin fulla potential.
Jag är helt övertygad om att tävling är den bästa träningen som finns, och springer därför så många lopp jag bara kan. Gärna ett i veckan under sommaren om det kan ske på ett vis som kropp, kalender och plånbok tillåter. 
Jag springer gärna stora lopp, men drar mig inte heller för att testa de mindre, mer oprövade korten. I bästa fall blir det ett fantastiskt lopp, med magisk stämning, rolig bana och bra resultat. 
I sämsta fall blir det ett riktigt bra träningspass. Och träna ska man ju ändå göra.
Vi ses på startlinjerna!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.