Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är träningstrenderna 2014

The American College of Sports medicine ger varje år ut en trendrapport över kommande träningstrender. Några av dem har vi redan nosat på – här är vad som kommer under 2014!

Vi fortsätter lägga fokus på variation i träningen; högintensiv träning varvas med styrketräning och avstressande aktiviteter. Träning är för alla och det kommer allt fler specialinriktade aktiviteter och anpassningar för att motionen ska kännas lockande och mer lättillgänglig. Liksom i många andra sammanhang ställs allt högre krav på utbud och kompetent personal.

Glädjande nog ser American College of Sports medicine i sin kristallkula att det kommer mer utomhusaktiviteter framöver, och vad kan vara bättre än att kombinera en stund ute i friska luften med fysträning som stärker både kropp, själ och hjärta?

Njut av din kropp och behandla den som om den vore din bästa vän – relationen du har med din kropp är den enda du säkert kan veta varar livet ut.

Träningstrenderna 2014 - huvuddragen

* Intervallträning med hög intensitet

* Funktionell träning med egna kroppsvikten som enda belastning

* Träning med fokus på viktminskning

* Personlig träning individuellt och i grupp; med allt högre krav på personalens kompetens och erfarenhet. Cirkelträning.

* Träning på arbetsplatsen.

* Hälsocoaching

* Speciella träningsprogram för seniorer, träning för barn och juniorer.

* Yoga, coreträning, utomhusträning och boot camps.

* Grenspecifik träning, mätningar av resultat – med fokus på individuell prestation.

Läs gärna mer !

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.