Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP har listat 50 lopp som du kan springa i Västsverige de närmaste månaderna.

Här är 50 lopp att välja på i vår

Att springa ett lopp är för många det mål som behövs för att löpträningen ska bli av. Och frågan är om det inte finns fler tävlingar än någonsin just nu. Så vilket ska man välja? GP guidar dig genom vårens lopp i Västsverige.

För den som letar efter motivation i sin träning brukar ett vanligt tips vara att sätta ett mål, och om träningen består av löpning lyder det målet ofta att springa ett lopp. 
Vill man springa ett lopp i Västsverige finns det onekligen också en hel del att välja på. 
Här finns så klart giganten Göteborgsvarvet i maj, som med 64 000 anmälda löpare och 200 000 supporters längs banan är världens största halvmara. 
Men det finns också små, föreningsarrangerade lopp som kostar några tjugor och springs helt utan publik i avlägsna skogsområden. Och precis som det finns stora och små lopp finns det också långa lopp och korta lopp. Det finns platta lopp och lopp som är fruktansvärt kuperade. Det finns lopp på asfalt, grus, småstig och friidrottsbana.

Så vad ska man välja?
Det är så klart en fråga om tycke och smak. 
Vill du springa med många andra inför publik och njuta av den magiska atmosfär som bara tusentals klappande händer kan skapa, ska du sikta på till exempel Göteborgsvarvet, Varvetmilen, Vårruset eller Blodomloppet.
Vill du i stället uppleva ett lopp där det viktiga är nummerlapp och tidtagning kan du i stället satsa på till exempel Skövdeloppet eller Vårtävlingarna i Skatås, som den lokala löparklubben Solvikingarna arrangerar. 

Känner du att naturupplevelser i skogen är roligare än att springa på hårt underlag kan du testa ett traillopp. 
Dessa blir bara fler och fler, och går ofta på banor vars gemensamma nämnare är att de är både vackra och kuperade. Till den här kategorin hör till exempel Tuve Trail, Husky Trail och Lerum vildmark.
I sammanställningen här nedan har vi gjort ett urval av 50 lopp, som alla äger rum i Västsverige under perioden februari-juni. Välj det lopp som passar dig bäst!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.