Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det räcker inte med att bara gå till gymmet"

Först och främst vill jag säga en sak. Det är jättebra att folk går och tränar. Att gymmet känns som ett bättre alternativ än krogen är i grunden superpositivt.

Det finns bara ett problem.

Att gå till gymmet räcker inte.

Man måste ju träna också.

Det slår aldrig fel: Går man till gymmet är det på sin höjd hälften som är där och tränar. Andra halvan tror att det är själva ägandet av gymkortet som fixar formen.

De sitter i någon maskin med lika delar fokus på övningen och Instagram. Det dricks energidrycker och tas selfies innan folk känner sig nöjda med tjugo minuters planlös stretching – och Candy Crush – i det mjuka hörnet av lokalen. Sen är det raka vägen in i bastun där det smaskas energibars och vips är man tjockare när man går ut från gymmet än när man gick in genom detsamma.

Och sen har folk mage att klaga på att de inte får några resultat när de tränar på gym. Det är ju helt sjukt.

Kanske handlar det om okunskap, man vet inte hur man ska göra – och det har jag full förståelse för. Jag var själv livrädd för fria vikterna innan jag testade för första gången. Man vill helt enkelt inte göra bort sig inför en 100-kilosbjässe med en fettprocent i nivå med minimjölk. Men är man osäker finns det bara en sak att göra: be om hjälp! Jag kan lova att det bästa bjässarna vet – utöver sig själva – är att visa vad de kan.

Kanske handlar det om ett genuint ointresse. Man går till gymmet för att man läst att man ska göra det – och då kommer det aldrig funka.

Men om du är på gymmet för att du VILL träna och komma i form finns det bara en sak att göra.

Träna! Hårt och intensivt. Ta i som aldrig förr och lär dig att det finns en tjusning i att bli riktigt, riktigt trött. Lämna mobilen hemma och kör så det ryker i en halvtimme.

Så lovar jag att resultaten kommer. Och då blir det mycket roligare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.