Fem saker att göra i helgen

Två Dagar har kollat på vad som händer i helgen och tipsar bland annat om en skräckfilmsfest, hur du bäst firar räkmackans dag och ett nytt sätt att shoppa på.

ANNONS

Fira räkmackan­ på söndag

Mässans gata 10

På söndag är det en stor dag för alla som älskar räkor, det är nämligen Räkmackans dag. Den något märkliga tema­dagen instiftades av Arlanda flygplats 2010, eftersom flygplatsen tillsammans med Landvetter säljer flera tusen räkmackor i veckan. Ett sätt att fira den på är att äta den klassiska räkmackan med utsikt på Heaven 23, som dagen till ära är hälften så dyr. I skrivande stund har det hittills sålts 63 518 sådana under 2018.

LÄS MER:Här får du mest räkor för salladspengarna

LÄS MER:Billig fryst räka godast i test

LÄS MER:En "smakexplosion" avgjorde test av smörgåstårtor

Brunch på kinesiska

Magasinsgatan 3

Är ägg och bacon inte din grej? Hur låter det med en kimchi-omelett, bao eller lite dumplings i stället? Dumplingskedjan Beijing8 på Magasinsgatan har börjat med brunch på helgerna mellan klockan 12 och 13.30, och kallar det för Dim Sum Brunch.

ANNONS

LÄS MER:Tid för frukost och brunch

Skräckfilmsfest på Draken

Järntorgsgatan 15

Tycker du att skräckfilmerna var bättre förr, säg mellan 1931 och 1992, kommer här ett tips för dagarna framöver. Från söndag till onsdag finns chansen att se klassiker som Rosemary’s Baby, The Silence of the Lambs eller A Nightmare on Elm ­Street. Festivalen arrangeras av Draken i samarbete med ABF, två filmer visas varje dag. Festivalpasset ligger på 30 kronor, därefter tillkommer 60 kronor för varje film du vill se.

LÄS MER:Tio kulturmåsten i Göteborg innan nyår

Nytt sätt att shoppa på

Köpmansgatan

Från och med i torsdags och en månad framåt finns popup-butiken The Fitting Room i Nordstan. Butiken ska funka som ett provrum för kläder från det nya livsstilsvaru­märket Wacay och skor från göteborgska Sneaky Steve. Beställningarna läggs sedan på interaktiva touchskärmar och levereras direkt hem till dig. I provrummet ska man kunna välja musik, ljus och bild för att fram ”den rätta atmosfären”.

LÄS MER:Så ska framtidens mode se ut

Bakluckeloppis i Eriksberg

Kolhamnsgatan 1

Gänget bakom bagage­loppisen i Slottsskogen fortsätter köra loppis i parken oktober ut, härnäst på söndag och kommande helger på både lördag och söndag. Men för Hisingsbor som vägrar lämna ön har loppis­entusiasterna nu ordnat ett alternativ på lördag. Mellan klockan 11 och 15 är det fritt fram att fynda vid Eriksbergs köpcenter. Gratis parkering och gratis hoppborg för alla barn finns på plats.

ANNONS

LÄS MER:”Jag har samlat sedan jag var liten”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS