Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/25

Upphissad säng och garderob i duschen – se de smarta lösningarna

Tänk dig ett litet hus på ett släp som har alla bekvämligheter, mycket förvaring men samtidigt är öppet och luftigt – går det verkligen? Ja, i alla fall om du frågar bloggaren Ana White.

Ana White är en gör-det-själv-bloggare från Alaska, USA som jobbar med att hjälpa andra med det som hon själv är expert på – att få in så mycket plats och förvaring som möjligt på en liten yta.

Hennes senaste projekt, som nyss blev klart, var en riktig utmaning. Anas klient ville ha en öppen, luftig men rustik känsla och mycket förvaring i sitt lilla boende som står på ett 7,5 meter långt släp. Det fanns med andra ord inte så mycket yta att jobba med för Anna och hennes man Jacob White som hjälper till med själva byggandet.

LÄS OCKSÅ: Se Zombie-husets stora förvandling

En av de stora utmaningarna var att två sängar skulle få plats i huset. På grund av att en stege eller trappa tar en hel del utrymme ville Ana White inte göra en vanlig loft- eller våningssäng. Så Ana och hennes man gjorde istället så att sängen kan hissas upp och ner från taket.

”Vi höjde upp sängen genom att använda en garagedörr med tillhörande liftsystem”, berättar Ana när hon visar runt i huset i ett klipp som finns på hennes hemsida.

LÄS OCKSÅ: ”Martin Becks” lägenhet är till salu

En annan smart lösning hittar vi i badrummet. Där finns en garderob – i duschen. Garderoben är flyttbar och när man ska duscha skjuter man helt enkelt ut klädförvaringen över toaletten. När garderoben är i duschen hänger duschdraperiet över duschmunstycket, som ett extra skydd för att kläderna inte ska bli blöta.

Se hela huset och alla smarta lösningar i bildspelet ovan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.