Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ta in naturen hemma i höst med trendiga mönster och material

Mjukt fårskinn på sängen, trendiga låtsastroféer på väggen och djurtryck på kuddar – djurriket har tagit över inredningsvärlden med stil.

 

Du kan skapa en riktigt naturnära stil i ditt hem med hjälp av skinn, kuddar med djurmotiv och gröna detaljer. Element som hänvisar till naturen går riktigt bra ihop med den skandinaviska inredningsstilen, som kännetecknas av naturliga material, minimalism och ljusa färger. Titta här och få inspiration om hur flora och fauna ger värme och lugn i nordiska hem.

Skandinavisk Vardagsrum by Nathan + Jac

Nathan + Jac

Soffan bjuder in till umgänge
Renhudar eller fårfällar är perfekta att avrunda en skandinavisk inredning med, och ännu bättre är det om de kan kombineras med andra naturliga detaljer. En vanlig säng kan få nytt liv om du lägger ett mjukt får- eller renskinn över. Se bara på bilden här där renskinnet passar perfekt med resten av inredningen, som består av trämaterial och ljusa, neutrala färger. Köp gärna ekologiska fällar som garvats utan krom – mycket bättre för både barn och vuxna.

Skandinavisk  by CPH Lighting

CPH Lighting

De små detaljerna gör skillnad
Du kan enkelt uppgradera din inredning med små detaljer i form av kuddar eller affischer med fina djurtryck – det kommer att fungera särskilt bra, om du håller inredningen i mjuka och ljusa färger i kombination med trä eller andra naturliga material.

LÄS OCKSÅ: Vilket ord använder du för att beskriva den skandinaviska stilen?

Contemporary Sovrum by Button & Sprung

Button & Sprung

När naturligt och färgglatt möts
Detaljer från djurlivet fungerar dock inte bara bra ihop med naturliga och dämpade färger. Se här hur bra det kan bli när en zebrarmönstrad matta matchas ihop med en dominerande väggfärg – inte så skandinaviskt kanske, men vackert ändå. Naturreferensen går igen även på överkast och kudde, och utöver det hålls inredningen i grå och gyllene toner för ett harmoniskt uttryck.

Skandinavisk Allrum by Bielefeldt A/S

Bielefeldt A/S

Som matta på golvet
Kombinera gärna olika naturliga mattor, så som fårskinn och jute, med varandra. Detaljen ger en levande inredning som kan kryddas lite extra genom att blanda med överraskande element som ett kontrasterande soffbord eller lampa.

LÄS MER: Djurliv: 9 smarta lösningar för hur man lever snyggt med husdjur

Contemporary Vardagsrum by Busy Bees Boligstyling

Busy Bees Boligstyling

Mattan som fokuspunkt
En stor matta, som ser ut som en djurhud, kan hålla ihop ett helt rum – och ju större utrymmet är desto större ska mattan helst vara. Är resten av inredningen ljus, kan det ge en riktigt fin effekt att välja en mörk matta som ger rummet en tyngdpunkt. Komplettera looken med grenar och kvistar så att mattan inte är det enda naturliga inslaget i inredningen.

Skandinavisk  by Sofie Barfoed

Sofie Barfoed

Nytt liv för fåtöljen
Ge en gammal fåtölj nytt liv och extra komfort med ett får- eller renskinn. Om du väljer en variant i bruna färger, ger det samtidigt härlig värme i inredningen.

SE OCKSÅ: Världens design: Se hur nio familjer bor och driver sina gårdar

Skandinavisk Sovrum by Immy + Indi

Immy + Indi

Blanda varma filtar med kalla färger
Du kan ge ditt sovrum ett helt nytt utseende med hjälp av en djurhud som du använder som en dekorativ filt. Och om de är garvade på rätt sätt, värmer de också effektivt för kalla vinternätter.

Skandinavisk Sovrum by Holly Marder

Holly Marder

Jakttroféer med en twist
Jakttroféer, eller främst fejkade sådana, har de senaste åren verkligen fått fotfäste i skandinaviska bostäder. Det finns gott om varianter att välja mellan, från kartongrenar till träälghuvuden. Är du ute efter en helt monokrom look, kan du använda flera troféer i en och samma färg, så kompletterar detaljerna inredningen på bästa möjliga sätt.

BERÄTTA!
Blir du inspirerad av naturen runt dig? Och tar du in mycket grenar, kvistar och löv i hemmet?

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.