1/5

Stort intresse för nytt bostadsområde i Sisjön

550 nya bostäder ska byggas intill naturreservatet Sandsjöbacka i Sisjön. Till våren sätts spaden i jorden för det nya bostadsområdet.

År 2021 ska omkring 550 nyproducerade bostäder vara färdigställda i området Sisjön i Västra Göteborg. Sammanlagt är det totalt sex olika byggaktörer som ska samsas på det nya området som ligger söder om industriområdet, intill Sisjövägen. 

Först ut när bygget startar under våren är Peab Bostad som ska bygga tre sexvåningshus med sammanlagt 75 bostadsrätter.
 

"Ett oupptäckt läge"

– Vi har väntat på det här projektet väldigt länge och det är stort intresse för bostäder i den västra delen av staden. Det är ett lite oupptäckt läge. För många är Sisjön ett handelsområde, men det finns också fantastiska rekreationsområden i närheten, säger Maria Nergården, marknadskommunikatör på Peab Bostad. 

I området ska det bli en blandning mellan hyresrätter, bostadsrätter och radhus. Försäljningen av Peabs bostadsrätter startar på söndag och nästa informationsträff är redan fullbokad. Lägenheterna kommer vara 52-87 kvadratmeter stora och vara fördelade på två, tre och fyra rum och kök. De billigaste kommer att kosta 2,4 miljoner kronor. Det dyraste alternativet på de största lägenheterna högst upp i husen kommer att ligga på 4,8 miljoner. 

– Vi har två olika prisnivåer i våra projekt för att man ska kunna styra utifrån sin privatekonomi. Många äldre som redan gjort en boendekarriär väljer kanske den lite högra prisbilden medan yngre människor som inte hunnit spara lika mycket pengar kan välja den lägre, säger Maria Nergården.
 

1 000 invånare i området

Totalt förväntas det nya bostadsområdet i Sisjön få drygt 1 000 invånare. Från början var det tänkt att försäljningen skulle rikta sig till äldre människor som bor i närheten man har tröttnat på att sköta om en villa med tillhörande trädgård och därför söker efter ett bekvämare boende. I källaren ska det byggas garage och det finns möjlighet för dem som köper att påverka utformningen av lägenheterna. 

I området är också en förskola planerad och även om huvudmålgruppen från början var äldre personer har intresset varit stort inom alla åldersspann, säger Maria Nergården, som tror att det framförallt är läget som lockar. 

– Du har 20 minuters cykelavstånd till Linné och du har också den här naturnära känslan med vandringsstigar i Sandsjöbacka och havsbad på cykelavstånd, säger hon. 

I början av 2020 ska Peabs tre hus vara inflyttningsklara och 2021 ska hela området vara färdigbyggt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.