Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Smygkika in i Donald Trumps barndomshem

Huset där Donald Trump tillbringade sina barndomsår är till salu för andra gången på kort tid. Säljarens drömköpare – Donald Trump själv.

Huset var på väg ut på marknaden redan i höstas men drogs tillbaka då de tidigare ägarna, ett par i skilsmässa, hoppades få ett bättre pris efter presidentvalet. I mitten av december köptes det av en anonym fastighetsinvesterare som betalade cirka 1,25 miljoner dollar för huset.

Han har dock inga som helst planer på att behålla det. Huset är ute på försäljning igen och budgivningen avslutas den 17 januari, bara tre dagar innan Trump svärs in i Washington. 

Experter som New York Post talat med säger att huset kan vara värt så mycket som tio miljoner dollar om det förvandlas till ett museum över den blivande presidenten.

Huset i Tudorstil byggdes 1940 av Donald Trumps far, den kände fastighetsägaren Fred Trump, och ligger i stadsdelen Queens i New York. 

Här tillbringade den blivande presidenten sina fyra första levnadsår och han säger själv att han bara har fina minnen från den här tiden.

I en intervju med tv-programledaren Jimmy Fallon talade Trump mycket gott om sitt första hem och sade att han kan tänka sig att köp tillbaka det. Den 17 januari har han chansen.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.