Lägenheten på omkring 400 kvadratmeter som sålts i Stockholm är den dyraste någonsin i Sverige, enligt mäklarfirman Eklund Stockholm New York.
Lägenheten på omkring 400 kvadratmeter som sålts i Stockholm är den dyraste någonsin i Sverige, enligt mäklarfirman Eklund Stockholm New York.

Smakar det, så kostar det 104,5 miljoner kronor

ANNONS

Häromdagen skrev GP om att bostadspriserna i Göteborg och Stockholm sjunker. Men nu kan det finnas chans att priskurvan går upp igen. Stockholms dyraste lägenhet såldes av kändismäklarfirman ESNY, Eklund Stockholm New York, som också säljer lägenheterna i Karlatornet på Hisingen, med Fredrik Eklund i spetsen skriver SVT Nyheter.

Lägenheten ligger i toppen av det sprillans nya hotellet Stockholm Continental, lägenheten sträcker ut sig på 400 kvadratmeter och täcker mad andra ord hela det översta våningsplanet.

Eftersom lägenheten ligger högst upp i ett lyxhotell finns tjänster som roomservice och taxibokning tillgängligt dygnet runt, precis som på hotell alltså.

ANNONS

Om den boende väljer att använda hotellets städning och tvätt kostar det dock extra.

Niklas Berntzon är vd för ESNY, men även mäklaren som sålt lägenheten i Stockholm Continental, han medger att det kostar att köpa lägenheten han just sålt.

– Det är mycket pengar, men det beror ju på vad man får för pengarna, säger han, det är en unik produktion, med tanke på lyxen, servicen och designen. Dessutom finns det få lägenheter, fortsätter han.

De 18 lägenheter som planeras i toppen av hotellet börjar gå åt. Häften av lägenheterna är sålda och nyss sålde Berntzon en etta på 36 kvadratmeter för hisnande 7 200 000 kronor.

– Uppenbarligen tycker folk att det är värt det. Vi har haft över 1000 intressenter säger han.

Källa: svenskmäklarstatistik

ANNONS