Säljer lägenhet – lockar med PokeStops

Glöm öppen spis. Nu är det närheten till viktiga Pokemon-platser som säljer lägenheter.

ANNONS
|

Sedan någon vecka har mäklare i New York börjat använda PokeStops och PokeGym för att locka till sig köpare. Nu har fenomenet kommit till Sverige.

Annonsen för den 26 kvadratmeter stora ettan i Solna beskriver först en smart planerad lägenhet med närhet till Stockholm.

Sedan väljer mäklaren Albin Silfwerplatz på Skandiamäklarnaatt testa ett nytt grepp.

"För dig som verkligen älskar Pokémon GO och vill ha chansen att bli den bästa i Sverige så är det här bostaden för dig! Du har tre stycken gym inom en radie av ca 500 m från bostaden och ett 30-tal pokéstops i samma område. Se nedan så är det en ungefärlig karta över gym och pokéstops i området, den vita pilen visar bostadens läge. Är det regnigt och du inte vill gå ut men ändå behålla din kondition så finns det ett människo-gym i huset."

ANNONS

I bildmaterialet finns också en karta som visar lägenhetens placering och alla de PokeStops och Pokémon-gym som finns i närheten.

Hur kommer det sig att du ta till Pokemon Go i annonsen?

– Det är först och främst närheten till stan, sen att det finns så många PokeStops och Gym i området gör det än roligare. Det är ju en stor publik som spelar Pokemon Go så vi tyckte det var kul att driva vidare på det. Lägenheten är en etta och generellt är det flest ungdomar som brukar vara på de visningarna. Åldersmässigt är det mellan 20-30 år som brukar titta, och förhoppningen är att de återupplever Pokémon-hypen igen

Kan det var första bostadsannonsen i Sverige med Pokemon Go?

– Vad jag vet i alla fall. Vi har ytterligare en lägenhet på Lötgatan 1, i Sundbyberg, så vi måste väl vara de två första som använder det utåt.

Vad sa säljarna?

– De var självklart okej med det, jag skulle inte publicera något som de hade något emot. Vi diskuterade det och de tyckte det var en kul grej, men de spelar inte själva.

Fått några förfrågningar?

– Näe inte än. Den har bara legat ute en halvtimme

Vad tror du att det kan göra för slutpriset?

ANNONS

– Det är svårt att säga, det får vi se. Det gör ju att det blir mer snack om den.

Är det här något som ni kommer göra fler gånger?

– Det får vi se när vi sett resultatet. Vi kommer ta de här två annonserna och utvärdera.

Spelar du själv?

– Ja lite grann. Jag är bara på level tolv. Har varit semester så jag har inte hunnit med så mycket och nu fullt fokus på att hjälpa mina kunder.

ANNONS