Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/16

Så mycket såldes den exklusiva halvön för

Nu har Sveriges dyraste fritidshus 2016, Katteklåvan i Hamburgsund, sålts för 35 miljoner kronor. Ny ägare är ett mystiskt bolag med adress i Taiwan.

Den exklusiva halvön i Hamburgsund såldes nyligen för 35 miljoner kronor och många har säkerligen undrat vem som har råd att köpa den här fastigheten där utgångspriset låg på hela 45 miljoner.

De norska ägarna Petter Boström-Hansen och Tine Boström Jörgensson fick gå ner tio miljoner i pris för att affären skulle bli av.

– Det tog ungefär två veckor att sälja den här fastigheten och jag vill inte svara på frågan om det fanns några fler budgivare, säger Leif Fourong på Svensk Fastighetsförmedling i Grebbestad och Strömstad, som skött försäljningen.

Läs mer: Här kan du köpa en hel halvö - för 45 miljoner

Bolag i Hong Kong

Han vill inte heller berätta vem eller vilka som köpt den exklusivt belägna fastigheten i Hamburgsund som är det dyraste fritidshuset som har sålts i Sverige 2016.

I fastighetsbeteckningen från Lantmäteriet framgår att det handlar om det Hongkong-registrerade bolaget Carenode International LTD med säte i Taiwan som köpt den exklusiva fastigheten för 35 miljoner. Företaget startade 2006 och sysslar bland annat med uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder i Sverige och andra länder.

Har svenskt dotterbolag

Företaget i Taiwan har tidigare haft ett svenskt dotterbolag vid namn Norrnäs Event AB men den verksamheten har lagts ner. Advokat Tom Ålhed har haft rollen som likvidator av det här företaget. Han vill inte heller svara på vem som står bakom Carenode.

Det Hongkong-baserade företaget äger flera exklusiva fastigheter i Sverige, bland annat i Värmdö där företaget ansökt om att få muddra vid en fastighet vid havet. Bohusläningen har försökt få tag i ägarna bakom bolaget men utan resultat. Det finns uppgifter som tyder på att det finns svenska intressen som står bakom företaget.

Var tidigare i svensk ägo

Nämnas bör att fastigheten i Värmdö tidigare var i en känd svensk affärsmans ägo.

Det är i dag oklart vad Katteklåvan i Hamburgsund ska användas till. Men det finns en hel del lyx och flärd. Sju byggnader, egen strandtomt, båtlift och jacuzzi utomhus är några saker som ingår i fastigheten i Hamburgsund, som tidigare har ägts av det norska paret Petter Boström-Hansen och Tine Boström Jörgensson från Oslo.

Paret köpte den exklusiva strandfastigheten för 15 miljoner våren 2007 och har fram tills försäljningen satsat en hel del pengar på renovering och ombyggnad. Paret har i tidigare intervjuer berättat att de har planer på att köpa en båt eftersom de längtade tillbaka till havet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.