Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya ägare på slottet

– Vi var här och tittade redan hösten 2013 och blev förälskade direkt. Sedan har det varit en lång process innan köpet blev klart, säger Anna Karin Hammarstrand som tillsammans med maken Niclas, Peter Dahlman och Lasse Nilsson köpt slottet.

Anna Karin och Niclas Hammarstrand har tillsammans med Peter Dahlman byggt upp koncernen Preservo Holding sedan 1993. De har ett antal bolag, bland annat hotellen Odin och Mektagonen i Göteborg, Företagsbostäder som hyr ut möblerade företagslägenheter och Harry Hansson Marincentrum,skriver ttela.se

– Genom att en sådan stor koncern är med har affären blivit en möjlighet, säger Lasse Nilsson, som under hösten arbetat som konsult för Thorskogs slott.

Han har även arbetat på företaget mellan 2007 och 2009 och har känt de tidigare ägarna, Lena och Tommy Jonsson, under 30 års tid.

Se också:Thorskogs slott i bilder

Slottet har varit till salu i flera omgångar, men sedan Tommy Jonsson gick bort för drygt ett år sedan har ryktena tagit fart ordentligt.

– Vi vill fortsätta och förädla den fantastiska verksamhet som paret Jonsson byggt upp sedan 1986, säger Niclas Hammarstrand.

Tanken är att Lasse Nilsson ska vara vd och driftansvarig.

– Man driver inte ett sådant här ställe från distans. Gästerna förväntar sig att du ska vara här och min bas är nu Thorskog, säger Lasse Nilsson.

Under helgen är hotellet stängt och då ska de nya ägarna gå igenom vad som ska göras. Ett 20-tal nya hotellrum finns med i planerna liksom uppdaterade konferens och relaxutrymmen samt en utbyggd bar där gästerna kan samlas före och efter middagen

– Det är viktigt att vi ser stället med nya ögon men självklart ska all renovering göras varsamt, säger Peter Dahlman.

De nya ägarna ser stora möjligheter att utveckla verksamheten ytterligare med olika aktiviteter, till exempel musikarrangemang. Någon köpeskilling vill de inte avslöja.

Thorskogs har en historia redan från 1249 då man där slöt fred mellan Norge och Sverige. 1892 byggdes slottet av varvspatron Petter Larsson och under årens lopp har bland annat Michail Gorbatjov och George Bush den äldre bott på slottet. Under 2009 och 2010 spelades TV-serien Stjärnorna på slottet in på Thorskog.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.