Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Miljardären: Därför byggde jag USA:s dyraste hus

Huset har kallats USA:s dyraste någonsin och kommer med tolv lyxbilar, egen personal och ett godisrum värt 1,7 miljoner. Nu förklarar mannen bakom huset varför det är värt vartenda öre.

Det nybyggda huset i exklusiva Bel Air i Los Angeles har inte varit ute på marknaden mer än några veckor men är redan ett av USA:s mest omtalade. Prislappen på 250 miljoner dollar, cirka två miljarder kronor, har uppmärksammats i såväl amerikansk som internationell press.

Mannen bakom huset, Bruce Makowsky, har dock inte samma syn på prislappen som de flesta av oss. 

– Jag har varit på megajakter och vackra privatflyg över hela världen. Det har aldrig riktigt verkat vettigt för mig hur folk kan spendera tre miljarder på en båt eller 700 miljoner på ett flygplan och sedan bo i ett hus värt 200 miljoner, säger han till AP

Makowsky har tjänat ihop sin förmögenhet på att bland annat designa handväskor och verkar veta vad de superrika vill ha.

Villan mäter cirka 3500 kvadratmeter och har tolv sovrum, lika många badrum, egen biograf och en konsthall. Här finns också en bowlinghall och ett särskilt godisrum med exklusive godbitar till ett värde av 1,7 miljoner kronor.

I priset ingår också tolv superlyxbilar, bland annat den unika Pagani Huayra, till ett sammanlagt värde av 270 miljoner kronor.

Utsikten, som kan avnjutas från infinitypoolen, bjuder på en vy som sträcker sig från från de snötäckta bergen till Los Angeles.

– Jag skulle säga att det är som världens åttonde underverk. Jag har haft spekulanter som varit här och sagt att den här är på topp sju – en av de sju andra borde tas bort, säger Makowsky till AP.

Han har redan haft cirka 25 spekulanter på huset men Makowsky säger att han egentligen inte kan göra något för att sälja in det.

– Man måste bli förälskad i det. När du har två, fem eller 20 miljarder dollar på banken så är det dags att fundera på om de verkligen njuter av varenda sekund av det här livet – eller om det bara är en siffra du stirrar på. För det här är inte ett genrep, det här är det enda liv du har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.