Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Marina, 25, byggde om sin bil – och flyttade in

Marina Piro, 25, tröttnade på vardagslunken, köpte en Renault Kangoo, rev ut inredningen och förvandlade den till sitt hem. Nu reser hon världen över tillsammans med sin hund Odie.

Har du någonsin tröttnat på ekorrhjulet och övervägt att släppa allt och resa dit vinden bär dig? Marina Piro gjorde just det.

25-åringen från Italien lämnade hem och jobb bakom sig, köpte en Renault Kangoo från 2001 och påbörjade ett två månader långt projekt som gick ut på att göra bilen till sin nya bostad.

Rev ut och byggde om

Hon rev ut interiören och förvandlade utrymmet i bilen till ett minihem med säng, gardiner, kokvrå och små Led-lampor. En och annan hemtrevlig planta installerade hon också. Priset för kalaset? 500 pund, motsvarande cirka 5500 kronor.

Marina Pira och hunden Odie. Foto: Stella Pictures
Marina Pira och hunden Odie. Foto: Stella Pictures

Under de senaste elva månaderna har Marina rest omkring i Frankrike, Italien och England och enligt Daily Mail planerar hon att fortsätta sin resa på obestämd tid.

"Otroligt mycket chauvinism"

Marina dokumenterar även sina resor på Instagram och berättar att hon hoppas bana väg för andra kvinnor att göra som hon.

– Det är otroligt hur mycket chauvinism som finns där ute. Jag har fått kommentarer från män som säger att det är omöjligt att jag har byggt om bilen själv, och att jag inte borde vara så dum och resa själv och utsätta mig för fara.

– Många kvinnor har sagt till mig: ”Jag önskar att jag kunde göra likadant, men jag har ingen aning om var jag skulle börja” eller ”Jag är inte tillräckligt modig för att följa min dröm”.

Men Marina Piro har svar på tal till alla tvivlare:

– Om en man klarar det så kan en kvinna göra det också.

Läs mer och se fler bilder i galleriet ovan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.