Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Lista: Här är kändisarnas 10 dyraste villor

Så vräkigt bor de berömda - se vem som toppar listan!

De är rika och berömda och kan köpa nästan allt de pekar på. Inte undra på att de spenderar förmögenheter på sina drömhus.

Här listar vi kändisvärldens 10 dyraste villor. Se vem som spenderat mest och läs om lyxen som stjärnorna kostar på sig. Vem har till exempel en egen pub i sitt sprillans nya hem och vem har dedikerat ett av sina 123 rum till presentinslagning? Och vem är komikern som byggt ett hem som liknar ett rymdskepp?

Läs mer nedan och se bilderna på lyxvillorna i bildspelet ovan.

10. J.J. Abrams - 14,5 miljoner dollar

Skådespelare och artister tjänar multum i Hollywood, men det finns en och annan förmögen regissör också. Star Trek och Star Wars-regissören J.J. Abrams är en av dessa. Hans hem i Pacific Palisades lär ha kostat otroliga 14,5 miljoner dollar, motsvarande knappa 125 miljoner svenska kronor. Abrams hem bjuder inte bara på 743 kvadratmeter lyx utan även en magnifik utsikt. 

9. Will Smith och Jada Pinkett Smith - 20 miljoner dollar

Fresh Prince of…Calabasas? Ja, när Will Smith och hustrun Jada letade drömvilla blev postorten Calabasas istället för Bel Air. Hemmet, som är så stort att det kallas Calabasas Castle, värderas till 20 miljoner dollar, motsvarande 172 miljoner kronor, och bakom bygget ligger makarna Smith själva. Här huserar paret över dryga 2300 kvadratmeter boyta och lägg därtill den egna sjön som ligger intill huset, tennisbanan, basketplanerna och flertalet swimmingpooler.

8. Bob Hope - 25 miljoner dollar

Är det ett rymdskepp eller kanske valfri ”Bond”-skurks bostad? Nix. Det är den numera framlidna komikern och skådespelaren Bob Hopes hem i flådiga Palm Springs i Kalifornien. Det unika bygget, designat av arkitekten John Lautner 1973 och inflyttningsklart 1980, har varit uppe för försäljning sedan 2013 och prislappen uppges ha dalat från 50 miljoner dollar (cirka 430 miljoner svenska kronor)  till åtminstone hälften sedan dess. En mäklare förklarar för Realtor.com att orsaken till svårigheten att hitta en köpare helt enkelt kan härledas till det begränsade antalet människor som har råd att slå till.

7. Jennifer Lopez - 28 miljoner dollar

I maj i år investerade Jennifer Lopez 28 miljoner dollar, motsvarande 240 miljoner svenska kronor, i ett nytt hem i Bel Air i västra Los Angeles. Här kommer J.Lo knappt behöva lämna hemmets trygghet, eller vad sägs om en egen pub, tre kontor, massageavdelning, fem sovrum, tretton badrum, hemmabio med plats för 30 personer och för den som imponeras av eldstäder kan TMZ rapportera att popstjärnans hem stoltserar med tio stycken till antalet. Tidigare i år sålde Lopez sitt och exmaken Marc Anthonys hem i Hidden Hills för 17 miljoner dollar. 

6. Jerry Seinfeld - 32 miljoner dollar

Vi lämnar Los Angeles och västkusten för ett ögonblick och tar oss till The Hamptons på östkusten, där Jerry Seinfeld har ett av sina hus. 32 miljoner dollar, drygt 275 miljoner kronor, kostade det att köpa loss från sångaren Billy Joel år 2000. På bilden i bildspelet ovan skymtar man inte bara den enorma huvudbyggnaden, utan även gästhuset och Jerry Seinfelds privata basebollplan. 

5. Ellen DeGeneres och Portia de Rossi - 39,8 miljoner dollar

Tv-profilen Ellen DeGeneres och skådespelaren Portia de Rossi uppges ha spenderat 39,8 miljoner dollar, eller drygt 340 miljoner kronor, när de slog till och köpte sitt gigantiska hus i Holmby Hills i Los Angeles. Paret kan njuta av 1068 kvadratmeter boyta, en privat tennisplan, en enorm swimmingpool - och bland grannarna märks the Playboy Mansion.

4. Oprah Winfrey - 55 miljoner dollar + 29 miljoner dollar

Hon kallar det för ”det förlovade landet”, så nog verkar Oprah Winfrey vara nöjd med sitt köp från 2004. 55 miljoner dollar, motsvarande cirka 470 miljoner kronor, pungade pratshowdrottningen upp med när det begav sig och sedan dess har oräkneliga renoveringar gjort villan i Montecito i sydvästra Kalifornien till ett avundsvärt drömboende. Här kan grannar som Rob Lowe och Michael Douglas komma och hälsa på och njuta av häpnadsväckande vyer och grönskande trädgårdar. Sugen på en övernattning? Det lär inte vara några problem om du väl kommit så långt att du är välkommen in. Boytan är 1300 kvadratmeter. Som om inte det vore nog bestämde sig Oprah Winfrey tidigare i år för att ta fram den stora plånboken igen. Ytterligare knappt 29 miljoner dollar investerades i ett intilliggande säteri. 

3. Aaron Spelling - 85 miljoner dollar

Producenten Aaron Spelling skapade ett film- och tv-imperium i Hollywood (Charlies änglar, Beverly Hills 90210, Dynasti med flera) och kronan på verket var Spelling Manor i Los Angeles. Han köpte marken av Bing Crosby 1988, rev sångarens hus och tre år senare var han redo att flytta in i sitt drömpalats. 5200 kvadratmeter innebär 123 rum, och här finns inte bara en privat biograf och bowlingbana utan även rum helt dedikerade till presentinslagning. Vad nu det ska vara bra för. Aaron Spelling gick bort 2006 och 2008 bestämde sig änkan Candy för att sälja. Prislappen var häftiga 150 miljoner dollar, men Petra Stunt, dotter till F1-mogulen Bernie Ecclestone, fick ner priset till 85 miljoner dollar, motsvarande cirka 730 miljoner kronor.

2. Hugh Hefner - 105 miljoner dollar

Det tog ett år, men efter 12 månader på marknaden hittade Playboy-grundaren Hugh Hefner till slut en villig köpare av mytomspunna Playboy Mansion i Holmby Hills i västra Los Angeles. I juni i år rapporterade The Guardian att 32-årige Daren Metropolous, har gjort slag i sak och investerat de dryga 900 miljoner svenska kronor som krävdes. Metropolous bor sedan tidigare i villan intill och planerar att slå ihop de båda bostäderna till ett jättekomplex. Det finns dock ett villkor: Metropolous får inte flytta in förrän Hefner själv gått bort. Den nu 90-årige ”Hef” har framgångsrikt byggt myten om Playboy Mansion sedan han flyttade in 1971. De följande åren blev villan ett populärt vattenhål för kändisvärldens festprissar. Playboy Mansion, som byggdes 1929 och erbjuder 678 kvadratmeter lyx, har även varit flitigt förekommande i populärkultur och dykt upp i såväl musikvideor som filmer och tv-serier.

1. Bill Gates - 150 miljoner dollar

Han har titulerats världens rikaste man många, många gånger och föga förvånande är det väl att Bill Gates med familj bor ståndaktigt. Det tog sju år att bygga och kostade Microsoft-grundaren 63 miljoner dollar, men väl på plats är huset (kallat Xanadu 2.0, efter huvudpersonen i Citizen Kane) med utsikt över Lake Washington i Seattle något utöver det vanliga. Gates hus uppges sträcka sig över drygt 4600 kvadratmeter boyta och beskrivs ofta som en teknologisk och arkitektonisk triumf. Bland annat justeras både temperatur och konstverk efter personen som för tillfället vistas i rummet och dennes preferenser. I dag uppskattar mäklardatabasen Zillow att Gates hem är värt cirka 150 miljoner dollar, motsvarande 1,2 miljarder svenska kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.