Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Lady Gaga flyttar in i Frank Zappas hus

Här är Lady Gagas nya hem i Hollywood Hills. Sångerskan flyttar in i legendaren Frank Zappas gamla hus.

En extravagant superstjärna som Lady Gaga, som en gång i tiden dök upp på MTV-galan klädd i en köttklänning, måste väl säkerligen även bo i ett alldeles uppåt väggarna galet hus? Nja, hennes nya hem i Hollywood Hills sticker åtminstone inte ut nämnvärt på ytan. Men förklaringen till varför popstjärnan nu spenderar 5,25 miljoner dollar (motsvarande drygt 47 miljoner kronor) ligger i husets tidigare ägare.

Mellan mitten på 70-talet och fram till sin död 1993 bodde nämligen Frank Zappa här, en stor idol och förebild för Lady Gaga, enligt Variety.

Frank Zappa. Foto: Stella Pictures
Frank Zappa. Foto: Stella Pictures

Rykten om att Gaga var på väg att öppna den stora plånboken började cirkulera efter sommaren och i oktober bekräftade artisten sina planer.

– Huset är väldigt speciellt och magiskt. Hans studio ligger där och jag får behålla hans soundboard! berättade hon i en radiointervju med Howard Stern, enligt Rolling Stone.

Och för den som undrar så är Gaga inte typen som mörkar sitt intresse för mäklarna under visningen.

– Ni skulle ha sett mig. Mäklarna sa: ”Inga bilder!” och jag bara fotograferade allt.

Hon berättade även att hennes plan är att renovera och restaurera, utan att rasera husets musikaliska historia, och det är ett arbete som har påbörjats enligt nytagna bilder på huset. 

Läs mer om huset och se fler bilder i galleriet ovan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.