Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

John Lennons hus till salu på engelska landsbygden

Ett hus som tidigare har tillhört John Lennon är till salu. Under tiden som Beatles-medlemmen bodde där skrev han bland annat låten "I Am the Walrus" uppe på vinden. Nu finns tillfälle att få se insidan av det maffiga huset på den engelska landsbygden.

Beatles-fans som har råd att spendera 8,9 miljoner pund, ungefär 100 miljoner svenska kronor, kan nu lägga ett bud på ett hus som har tillhört John Lennon. 

Huset ligger på landsbygden utanför Surrey i sydöstra England. Fastigheten är känd under namnet Kenwood och byggdes 1913 i en stil som ska imitera engelsk arkitektur under Tudor-eran. 

Foto: Knight Frank
Foto: Knight Frank

John Lennon köpte huset 1964 för 20 000 pund och renoverade det. Han bodde där tillsammans med frun Cynthia fram till 1968, då paret skiljde sig.

Separat byggnad med swimmingpool

Den 6 000 kvadratmeter stora fastigheten har uppdaterats en del sedan dess. Men även när Lennon bodde där fanns det sex sovrum, sex vardagsrum, sex badrum och ett enormt kök.

Fastigheten ligger på en platå med utsikt över landskapet i Surrey, samt över den egna stora trädgården med fontäner och olika sektioner med gräsmattor och rabatter. 

Foto: Knight Frank
Foto: Knight Frank

En separat byggnad innehåller swimmingpool, omklädningsrum och en bastu.

Skrev Beatles-låt på vinden

Den som köper huset kanske gör det med förhoppningen att Lennons musikaliska begåvning sitter i väggarna och ska smitta av sig. Det var på vinden i huset som han skrev Beatles-låten "I Am the Walrus".   

John Lennon och George Harrison inuti huset omkring 1964. Bild: Knight Frank
John Lennon och George Harrison inuti huset omkring 1964. Bild: Knight Frank

De ägare som har tagit över fastigheten efter John Lennon och hans familj har uppdaterat den med en lite modernare stil och nya rum. Till exempel har spelrum, bio, bibliotek och vinkällare tillkommit under årens lopp.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.