Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Inspireras av den färgglada villan

I skogen strax utanför New York ligger ett hus som inte får oss att tänka på ljust och fräscht.

I skogen strax utanför New York ligger ett hus som inte får oss att tänka på ljust och fräscht. När konstnären och kläddesignern Kat O´Sullivan hittade det 170 år gamla huset i skogen 2009 var det just vitt. Tittar man på kläderna Kat designar så förstår man att vitt inte är den färg hon brinner för. Sagt och gjort, tillsammans med sin partner och en grupp vänner började Kat renovera huset. En renovering som skulle få dessa flesta att höja på ögonbrynen, Kat O´Sullivan berättar för Huffington Post att hon gick in i färgaffären och sa, jag skall ha en burk av varje färg.

– Jag hade ingen tydlig plan när jag började måla, men jag gör kläder som liknar lapptäcken så jag gjorde likadant med huset. Hon har inte bara målat huset i glada färger utan använt sin konstnärssida genom att målat både ögon och glada munnar på huset. Insidan är även den lika full av färger.

De flesta av oss har ofta väldigt vita hem, varför tror du det är så?

– För mig är det viktigt att tänka utanför ramarna, att vara öppen för att hemmet kan vara i vilken färg som helst. Man skall ha den färgen hemma som gör en glad säger Kat O´Sullivan.

Varför är vi så rädda för färger?

– Folk är vana vid att hemmen ser likadana ut och ifrågasätter inte det. En del har sagt till mig att jag har förstört mitt hus, men

det är ju bara färg, vill jag måla det vitt så kan jag måla om det på en helg.

Vad säger grannarna om ditt hus?

– Jag har bara trevliga grannar, som är väldigt snälla mot mig. Mitt hus var i stort renoveringsbehov när jag köpte det så jag tror de uppskattar att jag renoverade det och gav det liv igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.