Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Hilfigers lägenhet till salu för en halv miljard

Bostaden ligger i anrika Plaza Hotel i New York och innehåller all lyx man kan tänka sig. Men smakar det så kostar det, även om priset har sänkts med nära 300 miljoner kronor.

Letar du efter en bostad i New York med toppenläge, krypavstånd till shoppingen på Fifth Avenue och med utsikt över Central Park, kan du sluta leta nu. Har du dessutom inget emot att bo i sanslös lyx och i ett penthouse ägt av en kändis, är det läge att slå till. Det är väl bara priset som kan vara ett problem för de flesta av oss.

För nästan en halv miljard kronor finns det möjlighet att köpa den amerikanska modedesignern Tommy Hilfigers bostad i New York. Men priset har sänkts, när lägenheten lades ut till försäljning första gången låg priset på strax under 800 miljoner kronor.

Bostaden som varit till salu i sedan 2013, ligger i anrika Plaza Hotel vid Central Park. Hotellet innehåller både hotellrum och flera privatägda sviter där folk bor året runt.

Priset på bostaden har sänkts

Tommy Hilfiger, 67 år, köpte två sviter 2008 med sin fru Dee Ocleppo, som de sedan byggde ihop till en bostad på drygt 500 kvadratmeter. Renoveringen ska ha gått på nära 200 miljoner kronor, enligt Wall Street Journal.

Anledningen till att de vill sälja ska vara att de tillbringar större delen av året i Palm Beach, Florida.

Vad får en köpare för sin halva miljard? Jo, ett penthouse på drygt 500 kvadratmeter fördelat på två våningar, ett tornrum och en terrass.

Här finns 12 rum, varav fyra sovrum med tillhörande badrum. På nedre plan finns bland annat ett bibliotek, kontor, ett mediarum med öppen spis och matsal. På övre plan ligger sovrummen med tillhörande badrum, här finns även två dressingrooms och ett spa-badrum.

Ja, drömma får man ju alltid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.