Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Guldheden: Anders Svensson; "Vi bodde i ett betonghus med 2 miljoner lägenheter"

Elfsborgs mittfältare Anders Svensson, 34, växte upp i betonghus på Dr Forselius gata på Guldheden. När han var 13 år flyttade familjen ut på landet, till Bollebygd. Under gymnasiet pendlade Anders och gick restaurangskolan i Göteborg. Nu bor han i Vasastan, nära sina gamla trakter.

Är du något i Guldheden nuförtiden?

Jag bor ganska nära, men är inte där så ofta. Det finns en fotbollsskola på Guldhedens IK i mitt namn, där är jag ibland och hjälper till att träna. Det är jättekul, men det är svårt att hinna med eftersom jag fortfarande spelar själv. Om några år tänker jag att jag ska vara där mer.

Hur skulle du beskriva Guldheden?

Det är ett bra område eftersom det är nära stan, men ändå lite utanför. Det var väldigt bra att växa upp där, det fanns alltid någon att leka med. Vi bodde i ett betonghus med 2 miljoner lägenheter, så det var inget lyxboende direkt! Men det fann jättemånga barn.

Du kan rekommendera Guldheden för barnfamiljer med andra ord?

Ja, verkligen!

Har du något smultronställe på Guldheden?

Det är den gatan jag växte upp på, Dr Forselius väg. Nu heter den väl Dr Forselius Gata.

Vilken är den finaste platsen?

Det finns ju massa fina ställen, men den platsen jag har mest fina minnen ifrån är fotbollsklubben, Guldhedens IK, vid Guldhedsskolan. Där spenderade jag väldigt mycket tid. Annars kommer jag inte att tänka på någon fin plats...

Du kanske bara gick mellan hemmet och fotbollen?

Ja, jag gjorde nog det. Och då gick jag ju förbi en del fina platser i och för sig. Dr Fries Torg till exempel.

Vilken är den fulaste platsen?

Ja, det finns ju en del mindre attraktiva ställen såklart. När vi gick på lågstadiet fick vi alltid höra skräckhistorier om parken eller naturområdet som låg nedanför vår skola, Mossebergsskolan. Föräldrar och lärare ville inte att vi skulle vara där och skrämde oss om alla konstiga människor som fanns där. Men det är ju egentligen en väldigt fin park, eller vad man ska kalla det.

Vilket är ditt bästa minne från Guldheden?

Åh, jag har så många bra minnen! Men de bästa är nog från när jag började spela fotboll. Min storebror är två år äldre än jag och jag hängde med honom första gångerna när jag var 4-5 år. Jag kommer inte ihåg något speciellt tillfälle, men alla turneringar var härliga. Genom den klubben fick jag många kompisar och där föddes min starka kärlek till fotboll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.