Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/17

Garbos sommarställe till salu igen

Nu är villan där Greta Garbo tillbringade sina svenska somrar ute till försäljning. Huset på Ingarö i Stockholms skärgård har en stor tomt med egen brygga och sjöbod.

När Greta Garbo kom till Sverige för sommarsemester tillbringade hon en hel del tid i en villa på Ingarö, utanför Stockholm. Huset ägdes då, enligt mäklarfirman som nu säljer det, av hennes bror Sven Gustafsson.

Sedan dess har en lång rad andra ägare funnits till huset. Senast det 283 kvadratmeter stora huset bytte ägare var förra året och då hade det en prislapp på 38 000 000 kronor.

Den här gången ligger priset på 32 000 000 kronor, men då handlar det bara om villan.

– Förra gången var det två fastigheter som såldes tillsammans, villan och tomten. Den här gången säljs villan för sig och tomten för sig, förklarar Titti Johansson, ansvarig mäklare hos Wrede Fastighetsmäkleri.

Det hon kallar tomten är en liten stuga på en relativt stor tomt som ligger granne med villan och ägs av samma person.

Villa Garbo, som det stora huset kallas, byggdes 1929 och ligger precis vid vattnet, men har ingen egentlig strandtomt. Själva stranden ägs av en stamfastighet längre upp på udden. Däremot finns en egen brygga och en sjöbod vid vattnet, eftersom några få meter av strandlinjen tillhör fastigheten.

Det finns fortfarande spår kvar i huset efter den skygga Hollywoodstjärnan, berättar Titti Johansson.

– Reliefen i källaren kommer från en kyrka och det var Greta Garbo som satte in den, säger hon.

Reliefen som sattes in av Greta Garbo, enligt mäklare Titti Johansson.. Bild: Wrede Fastighetsmäkleri

Att huset är ute på marknaden igen, kort efter förra försäljningen, beror på att den nuvarande ägaren hade vissa tankar och planer med huset, som senare visade sig inte gå att genomföra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.