Gör god och nyttig paj på kirskålen

ANNONS
|

Kirskål är både nyttigt och riktigt gott i till exempel en paj. Använd den i stället för spenat tillsammans med ost och/eller skinka, salami eller bacon.

Pajskal:

100 gram smör

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

3 msk kallt vatten

Fyllning:

3 ägg

2 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 l späda kirskålsblad

1 pkt bacon

2 dl riven västerbottenost

ANNONS

Nymald svartpeppar

Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form. Grädda i 200 grader cirka 10 minuter. Skölj kirskålen noga och koka den ett par minuter. Klipp bacon i små bitar och fräs i en stekpanna, pressa i vitlök och låt fräsa tillsammans en stund. Häll av kirskålen och lägg den i stekpannan, fräs allt tillsammans en stund.

Lägg kirskålsfräset i pajskalet, strö över ost. Vispa ihop ägg och mjölk, häll äggblandningen över fyllningen. Peppra efter smak. Grädda pajen cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.

ANNONS