Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Många gör ett försök att sälja sina exklusiva hus i Bohuslän på sommaren. Just nu finns det många objekt som är till salu för ett antal miljoner.

"Fjällbackas bästa sjöfastighet" din för 25 miljoner

Fastnade du för Bohuslän nu på midsommar? Och har du ett gäng miljoner avsatta till fastighetsköp? Då finns det flera hus som skulle passa dig.

I dagsläget finns de dyraste fastigheterna i Tanums kommun. Bohusläningen och GP har tidigare rapporterat om den snabba prisökningen på villa Bergliden på Hamburgö, som nu är till salu för 26 miljoner kronor.

I Fjällbacka finns en annan fastighet som är till salu för 25 miljoner. Det handlar om ett hus på Norra Hamngatan 20 med en yta på 250 kvadratmeter och privat brygga som marknadsförs som Fjällbackas bästa sjöfastighet. Det finns även två andra exklusiva fastigheter för 19,3 miljoner och 17 miljoner i Havstenssund och Fjällbacka.

Dags att skaffa egen ö?

Den som vill ha en egen ö på cirka 20 000 kvadratmeter och har tio miljoner över kan köpa Hanneholmen utanför Strömstad. I priset ingår även en renoverad fiskarvilla på 125 kvadratmeter från 1800-talet.

Orust kommun är en annan plats där det finns flera intressanta objekt. På Härmanö finns en bostad som är till salu för 16,5 miljoner. Boytan är på 155 kvadrat och i köpet ingår egen brygga och sjöbod. Det finns också en tomt med egen brygga och byggrätt på Gullholmen för den som vill bo nära havet. Priset på den 2055 kvadratmeter stora tomten är 10,5 miljoner.

Den som vill bli egen företagare på Käringön kan köpa ett mindre hotell för 13 miljoner. Boarean ligger på 242 kvadratmeter och det finns en tomt på 136 kvadratmeter.

Lite lägre pris i Lysekil

I Lysekil är priserna något lägre just nu. I Fiskebäckskil finns det två hus som är till salu för 7,9 miljoner och 7,1 miljoner. På Hovenäset i Sotenäs kommun går det att skaffa sig en egen halvö på 26 944 kvadratmeter med egen strand, badhus, sjöbod, kontorsbyggnad och gästhus. Villan ligger i enskilt läge och har en storlek på 115 kvadratmeter. Priset ligger på 15 miljoner.

I Uddevalla finns två objekt för de med välfyllda plånböcker. Det ena huset ligger i Ljungskile och kostar 13 miljoner. Det andra huset ligger i Sunningen och har en prislapp på 10, 5 miljoner.

Men vill du bo närmare Göteborg så byggs det nu ett 50-tal så kallade årstidsboenden på Knarrholmen i Göteborgs skärgård. Prislappen kan landa på upp till 8 miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.