Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Femvåningslägenhet med egen hiss kan bli din - för 20 miljoner kronor

Göteborgs största bostadsrätt ligger ute till försäljning. En lägenhet på 430 kvadratmeter fördelat på fem våningar med källarlokal.Vi har haft flera intresserade men det ska kännas rätt på många sätt. Bostaden ska säljas till någon som verkligen kan älska huset precis som vi gör och har gjort, säger ägaren Lena Strömberg.

Högt i tak, höga fotlister, stuckaturer och dekorativa valv, så beskrevs lägenheten av dåvarande mäklaren till bostadsrätten på Haga Kyrkogata 26 när GP skrev om bostaden 2013.

Trots att det uppgavs finnas stort intresse för lägenheten så blev den aldrig såld.

Nu ligger bostaden återigen ute till försäljning och en ny mäklare har tagit vid.

- Det har varit stort intresse sedan jag la ut lägenheten för ett par veckor sedan. Det är extremt ovanligt med den här typen av objekt, det kan dröja 10-20 år innan ett sådant här objekt ligger ute till salu igen, säger Magnus Helin, fastighetsmäklare vid Skeppsholmen Sotheby's Realty.

Vad är det som är speciellt med den här lägenheten?

- Dels är det storleken. Lägenheten är förmodligen den största i Göteborg. Och dels är det att det är ett Townhouse vilket är ett centralt radhus med eget trapphus och hiss. Här är det från gatuplan upp till vinden på femte våningen.

Lena Strömberg som är den nuvarande bostadsrättsinnehavaren berättar att hon vid försäljning kommer att skiljas från lägenheten med stort vemod men att tiden helt enkelt är inne.

- Det här huset är så enormt fantastiskt och grymt unikt. Det är nästan mer en livsstil än bara ett hus och hem, säger Lena Strömberg.

Varför väljer ni då att sälja?

- För ett par år sedan började barnen flytta ut i omgångar. Vi är så lyckligt lottade som fått leva och bo i det här huset. Det är inte en morgon jag vaknar utan att känna det. Men här ska bo en familj med mycket spring i trapporna, nu är vi bara två.

Lena Strömberg berättar vidare att hon, trots att lägenheten legat ute för försäljning i omgångar, inte har bråttom att få bostaden såld.

Lägenheten på Haga Kyrkogata 26 ligger ute för 19 750 000 i dag men när GP skrev om lägenheten för några år sedan så var försäljningspriset över 20 miljoner kronor.

Lena Strömberg är dock inte orolig över att det inte ska dyka upp en köpare som möter kravbild och pris.

- Vi har ett riktpris som vi är nöjda med men det är ingen rea på bostaden, mäklarna står för säljstrategin - inte vi, säger hon.

- Jag lämnar med varm hand över nyckeln till en oförskämt fin bostad och ett underbart hem som jag hoppas kan bli en central del i någon lycklig familjs liv och så får vi se om det dyker upp någon som möter våra förväntningar.

Läs även: Smakar det så kostar det 104,5 miljoner

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.