Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ett ombonat kök perfekt för en barnfamilj i Göteborg

Modigt kakel och smarta lösningar för att maxa ytan gör veckans kök till en sann inspirationskälla.

Den här barnfamiljen, boende i Göteborg, gillar att umgås och laga mat och deras gamla kök var alldeles för trångt och tråkigt. Så de drömde om ett större kök med mycket arbetsyta och bra förvaring. Slutligen bestämde de sig för att förbättra situationen och, med hjälp av byggentreprenörerna på Moodhouse Home Service och inredarna påMoodhouse Interiör, skapa sitt alldeles egna drömkök.

Contemporary Kök by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

För att möta familjens önskemål om större yta, bestämde man sig för att riva ut väggen som gick mellan kök och tvättstuga. “Det är alltid spännande att riva väggar, inte sällan bjuds man på överraskningar, men det gick faktiskt smidigt i det här fallet”, berättar projektledaren Daniel Wolgast. Tack vare denna åtgärd fick man en golvyta på över 30 kvadratmeter som nu rymmer såväl ett stort kök som matplats för sex personer.

Populära artiklar

Contemporary Kök by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

Det gick ungefär en månad, från dess att projektet började tills dess att det var slutfört under julen 2014. “I köket behövde vi inte göra några större ingrepp med avseende på VVS då diskho behölls på samma plats som det tidigare köket”, säger Daniel Wolgast. 

Vitvarorna kommer från Siemens.

Contemporary Kök by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

Stilen i det färdiga köket är modern, ombonad och mysig, vilket var precis det familjen var ute efter. “De ville ha ett kök som skiljde sig lite från mängden, det var alltså aldrig fråga om att vi skulle skapa ett helt vitt och ljust kök som vi ser i så många svenska hem idag”, säger inredaren Lina Wolgast. Istället valdes mörkare färger och material tillsammans med lite vita inslag här och där. En av dessa ljusare delar är köksluckorna, som valdes främst för att de matchar det vackra, mörkbruna ekgolvet. Luckorna, som heter Level, kommer från Ballingslöv och är gjorda av högtryckslaminat och valnötsträ.

Contemporary Kök by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

“Vi ville få in lite mer liv i köket och därför valde vi det här kaklet, som kommer från Marrakech Design”, säger Lina Wolgast. Plattorna är gjorda av gjuten betong, och kommer obehandlade hem till beställaren. “Det gäller att man har en duktig kakelsättare till hands när man ska sätta plattorna för det kan vara lite knepigt. Dessutom måste man vara beredd på att behandla dem så att de blir vattentåliga – det är med andra ord lite förarbete som krävs, men slutresultatet blir så fint”, säger Lina Wolgast.

Contemporary Matplats by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

I köket ville man ha stora, hela och luftiga ytor och det var av den anledningen som man valde att kakla ända upp till taket. “Familjen ville inte ha så många överskåp, och då skulle det se lite konstigt ut om kaklet bara gick halvvägs upp på väggen”, säger Lina.

Contemporary Kök by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

För att maximera både arbetsytan och förvaringen byggdes köket i en vinkel runt hörnet. “Familjen önskade ett skafferi, så det placerade vi längst bort i hörnet.” 

På arbetsbänken monterade man en bänkskiva av materialet Silestone. “Det är ett hårt, oporöst och kompakt material som står emot fläckar väldigt bra.” Ett extra plus är att materialet finns i massa olika färger, både mer diskreta och utstickande. “Man kan välja helt efter egen stil och smak, och det tycker jag är väldigt roligt.”

Contemporary Kök by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

“Det är så kul när man gör ett projekt likt detta som blir precis som man har tänkt sig, vi är verkligen jättenöjda med slutresultatet”, avslutar Lina. 

Intresserad av att skaffa ett liknande kök?
Med allt inräknat kostade det här köket ungefär 350 000 kronor.

Inspireras av fler fina kök:
Veckans kök: Bistro-inspiration i Filippa K-grundarens kök i Stockholm
Veckans kök: Två kök-i-ett med rustik karaktär på Gotland
Veckans kök: 6 kvadratmeter med lyxig loungekänsla för gästerna


 Finn mer information på Houzz.se 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.