Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Det unika huset är helt täckt av speglar – se de magiska bilderna

En spegel räcker inte. Nej, det så kallade kameleonthuset i Kalifornien är helt täckt av speglar – på både utsidan och insidan.

Det är konstnären Doug Aitken som ligger bakom det helt spegelbeklädda huset i Kalifornien, USA.

Byggnaden, som ligger mitt i dalgången Coachella Valley nära Palm Springs, är byggt som ett klassiskt amerikanskt farmarhus och är täckt av speglar – på såväl utsidan som insidan. Spegelpanelerna gör att huset smälter in i miljön och reflekterar omgivningen på ett nästan magiskt sätt.

Kameleonthuset är en del av Desert X Art Festival som visar 16 olika konstverk runt om i dalgången och just detta konstverk har fått namnet ”Mirage”.

LÄS OCKSÅ: Förfallen cementfabrik blev unikt och grönskande hem

Doug Aitken har berättat att hans verk är inspirerat av den världskände arkitekten Frank Lloyd Wright som designade så kallade präriehus i början av 1900-talet. Husen var ofta låga, med svagt sluttande tak, låga skorstenar och terrasser. 

Efter andra världskriget ökade populariteten för den typ av hus som Frank Lloyd Wright designade och den amerikanska landsbygden började befolkas allt mer.

Eftersom att ”Mirage” är helt täckt av speglar och ligger i ett kargt landskap ser huset väldigt annorlunda ut beroende på tiden på dygnet och hur ljuset speglas vid just den tidpunkten.

LÄS OCKSÅ: Upphissad säng och garderob i duschen – se de smarta lösningarna

De reflekterande panelerna på huset gör att det stundtals smälter in och försvinner i miljön runt omkring. Man kan säga att konstnären Doug Aitken har förvandlat en helt vanlig präriehus till ett stort kalejdoskop.

Tyvärr står huset bara i dalgången Coachella Valley temporärt och det kommer flyttas när utställningen är över. Desert X kan ses fram till 31 oktober 2017.

Bläddra i bildspelet ovan för att se flera bilder från det magiska spegelhuset!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.