Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Det legendariska huset från Grey Gardens är till salu

Dokumentären Grey Gardens, som handlar om presidentfrun Jackie Kennedys kusin Edith Beale, hennes mamma, deras katter och förfallna hus blev kultförklarad. Nu är huset, som ser helt annorlunda ut idag, till salu för 20 miljoner dollar.

Grey Gardens i överklassområdet East Hamptons är för de flesta förknippat med en misskött och förfallen villa med övervuxen trädgård.

Det var nämligen så huset såg ut i bröderna Albert och David Maysles dokumentär Grey Garden, som kom ut 1975.

Filmen följer det udda och excentriska mor–och dotterparet Edith Ewing Beale och Edith Bouvier Beale, som under inspelningen av filmen är i 80- respektive 50-årsåldern.

Familjen Bouvier tillhörde den amerikanska societeten och dottern Edith var kusin med tidigare presidentfrun Jackie Kennedy.  

LÄS OCKSÅ: Hus från klassisk Seinfeld-avsnitt till salu

Men mor och dotter Beale var långt i från lika glamourösa och hyllade som sin stilikon till släkting.

Medan de håller fast i gamla minnen och drömmer sig tillbaka till livet som en gång var invaderas huset av katter och tvättbjörnar, soporna samlas på hög, taket börjar läcka och trädgården växer igen – något som mor och dotter varken döljer eller ursäktar.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du bo i lyan från "Huset fullt"

Efter ett uppmärksammat reportage i National Enquirer betalade Jackie Kennedy och hennes syster Lee Radziwill för en upprustning av huset och 1979 köptes huset av journalistparet Sally Quinn och Ben Bradlee.

När Ben Bradlee gick bort 2014 bestämde sig Sally Quinn för att sälja det berömda huset, som har åtta rum och sex badrum och som ligger ute för 20 miljoner dollar.

Dokumentären Grey Gardens blev kultförklarad och senare även spelfilm och en teaterföreställning.

Kolla bilderna i bildspelet ovan för att se hur huset ser ut i dag.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.