Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

De sparar alla kvittona

Nybyggnad och reparation. Niklas och Towe Norder håller på med bådadera. Det gör dem till till ett lysande pedagogiskt exempel.
Paret bor med sonen Tobias, 7, och dottern Isabelle, tre månader, i ett hus på Kissleberg väster om Uddevalla. För fyra år sedan köpte Towe Norder huset på 76 kvadratmeter plus källare. Hon insåg redan då att tomten var stor nog för en tillbyggnad och det dröjde inte länge förrän hon och maken lät planerna ta fastare former.
Det ska bli en rejäl tillbyggnad, 64 kvadratmeter plus källare. Grävningen är redan klar och va-ledningar dragna. Här ska rymmas kök och vardagsrum, hall och trapphus. Det gamla huset blir sovrum och arbetsrum.
Nybygget går på 900 000 kronor, 170 000 mer än hela gamla huset kostade med tomt och allt. Det senaste året har varit en jäktig men spännande tid med jakt på hantverkare och inredning.
- Nu har vi hittat en person vi kan lita på och köket har vi också hittat, liksom vitvaror och annat som behövs, säger Niklas Norder.
Samtidigt är han fullt sysselsatt med målning i källaren efter att ha kastat ut oljetanken. Vilket är intressant. Varken Niklas eller Towe Norder tänkte på skatteregler när de satte igång bygget, men nu inser de att kvitton för nybygget kan vara guld värda medan däremot kvitton på färg och annat material för att piffa upp källaren inte har lika lång livslängd eftersom de inte har några planer på att sälja huset inom fem år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.