Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avslappnande fristad för TV-inredaren i Göteborg

Mellan jobbresorna landar Emma Sandén i sin gula tegelvilla, fylld av en spännande blandning av designikoner, arvegods och egna tavlor.

Modern Trädäck & Balkong by Rhea Produktion

Rhea Produktion

HUSESYN
Här bor: Emma och Jonas med barnen Fanny och Ludvig
Yrke: Emma startade Venue Media för snart 10 år sedan. Tillsammans med delägaren Cia Berglund inreder de bland annat hemmen i TV-programmet Sofias Änglar, samt jobbar med privatpersoner och mäklare. 
Läge: Hovås, söder om Göteborg
Byggår: 1962, med renoveringar i etapper under åren
Storlek: 220 kvadratmeter med en tomt som angränsar till ett naturreservat.
Foto: Elisa Rhea Eriksson

“Vi skulle egentligen vara utomlands under visningsdagen men vi var så nyfikna på huset att vi åkte dit och kikade lite utanför,” berättar Emma. “Men då såg ägarna till huset oss och började visa oss runt. Vi kom så väl överens att de bestämde sig för att sälja till oss direkt och vi slapp budgivning.”

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

Emma börjar husesynen på altanen som är favoritplatsen för familjen, från tidig vår till sen höst. Altanen är närmare 200 kvadratmeter stor, fördelat på två nivåer. Den övre delen syns på bilden ovanför och på den nedre döljer sig en pool och ett matsalsbord.

Jonas har hantverksbakgrund och snickrade ihop både altanen och pergolan själv. “Man får ta till vara på idéerna för att göra den svenska sommaren behaglig. Något av det bästa vi gjorde här ute var att sätta glasväggar vid pergolan. Det gör att vi får bort vinden samtidigt som utsikten är kvar.”

Modern Trädäck & Balkong by Rhea Produktion

Rhea Produktion

Detaljerna på uteplatsen är loppisfynd, arvegods eller souvenirer från resor. “Jag har mycket vintagesaker och älskar att blanda unika detaljer med nytt och klassikt. Men jag har en tendens att få separationsångest, så min man tycker att jag ska följa regeln att ta bort en grej om jag tillför en annan. Det är tur att vi har ett stort hus med många förråd”, säger Emma.

Utemöblerna på altanen kommer från Artwood. Lamporna i blått är från Konstsmide. De två stora stormlyktorna på bordet är från Olsson & Jensen.

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

SE MER: Houzz Tour: Prisbelönt hus med en trädgård att drömma om

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

“Innan renoveringen var köket lågt i tak och placerat på en annan plats i huset. Vi höjde taket och gjorde om tre rum till ett stort kök”, förklarar Emma. 

Ytan inredde hon sedan med en blandning av modernt, vintage och egenproducerat. Bredvid det stora, vackra skåpet, som kommer från Olsson & Jensens vintagelinje, står den klassiska stolen Louis Ghost från Kartell. Pastelltavlan i köket är ett resultat av Emmas måleri, som hjälper henne att koppla av under lediga dagar. Växten under tavlan är en släktväxt från Emmas gammelmormor, och har många år på nacken. “Alla i släkten har ett skott från hennes planta.”

Modern Kök by Rhea Produktion

Rhea Produktion

De eleganta barstolarna La Palma Lem med vit läderklädsel fick Emma som betalning för en inredning. På köksön står glasvasen Dagg från Svenskt Tenn.

Modern Vardagsrum by Rhea Produktion

Rhea Produktion

Tavlan som hamnar i blickfånget i vardagsrummet har Emma målat med kol och torrpastell på lager av tidningspapper. “Jag har slipat bort lite färg från sidobordet som från början var mormors och lampan fyndade jag från den numera nedlagda Oscar & Clothilde Outlet-butiken i Norrköping. Där brukade jag och Cia alltid stanna till när vi skulle på inspelning i Stockholm.”

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

På sidobordet ligger inredningsböcker där Emma bläddrar fram inspiration. “Jag tittar också mycket i inredningsmagasin, på 
nätet och i vintagebutiker. Och så inspireras jag såklart av resor, hotellmiljöer och restauranger.” 

Ljusstakarna från Asplund var en uppskattad present.

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

Peacemärket på väggen har Emma gjort själv av frigolit och tidningspapper. 

LÄS OCKSÅ: Houzz Tour: Skandinavisk elegans i 40 kvadratmeter vid strandkanten

Modern Vardagsrum by Rhea Produktion

Rhea Produktion

En del av hemmet är målat i en stark blå nyans. “I de inredningar som blir roligast och mysigast när de är färdiga har vi gått loss med någon konstig färg som kändes lite galen från början”, säger Emma. “Jag och min kollega har ju förmånen att ha det här jobbet där vi tillåts måla med massor av färger och då får man inspiration att måla om hemma hela tiden. Men vi båda målade faktiskt alla väggar vita när vi flyttade in i våra hem och har successivt målat och tapetserat om. Snart är det inget vitt längre men för mig har det tagit nio år.”

Fåtöljen där nallen sitter är från Artwood, liksom byrån som smälter in i tapetenNagano från Mimou.

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

“Förutom snygg design tror jag att man måste hitta lite själ för att få till en riktigt bra inredning. Om jag hade miljarders miljarder hade jag såklart kunnat fixa en lyxig hotellstil med massa dyra, fina designklassiker men det blir oftast bäst om man kan addera saker som det inte går att hitta i så många exemplar.” 

Emma nämner arvegods som exempel på själfulla ting. Om de påminner om kära släktingar, våga ge dem en synlig plats och hylla deras historia.

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

På bordet från Living story har Emma skapat ett stilrent stilleben med mässingsdetaljer: “Blomkrukan är från Skultuna Design precis som fatet. Ljusstaken är från Georg Jensen och de små skålarna var en bröllopspresent.”

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

LÄS MER: Houzz Tour: Härlig stilblandning i hyresrätten i Uppsala

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

by Rhea Produktion

Rhea Produktion

I sovrummet med hotellkänsla får stämningsfulla familjefoton i svartvitt stå för det personliga. “I sängen har jag bullat upp med mina favoriter från märket Solgul från A&Co. Tyvärr har hon som ägde Solgul lagt ner företaget eftersom det är så många som massproducerar Ikatkuddarna numera. Men jag lyckades norpa de här originalen”, säger Emma. 

Sovrummens väggar är målade i en mörkgrå nyans. “Ett tips för alla som vill måla väggarna är att gå minst en nyans mörkare än vad man tror och att måla alla väggar i samma färg. Du skulle aldrig uppleva att det är mörkt i vårt sovrum utan det är en snygg varmgrå färg.” 

Först i höst får vi se hur färgstarkt Emmas nästa jobb blir. Direkt efter vårt besök beger hon sig nämligen till en hemlig ort i Sverige för att styla, innan hon återigen kan landa och hämta ny energi i sin personliga fristad.


HAR DU ETT FINT HEM?
Vi letar alltid efter vackra, spännande hus och lägenheter att publicera på Houzz, så om du eller någon annan du känner har ett hem som kan vara av intresse, mejla oss gärna bilder till [email protected] så återkommer vi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.