Åtta saker man önskat att nån berättat före husköpet

ANNONS

Efter oändliga husvisningar med fula, små, konstiga och alldeles för dyra hus står det äntligen där- och är alldeles, alldeles underbart. Drömhuset finns, kontraktet är påskrivet och man har fått nycklarna i handen. Husägare! Nu börjar det roliga, huset ska möbleras, nya saker ska köpas. Köket behöver nog piffas upp men det har man sparat pengar till.

Lugnet börjar lägga sig och man ser framför sig hur man sitter på altanen i gassande sol med en drink i handen.

Men så fel man kan ha. Det är nu det jobbiga börjar och kostnaderna bara skenar. Att ha semester i Italien som man brukar ha, kan man bara glömma, i många, många år framöver.

ANNONS

Huffington Post har listat ett antal saker man önskar att någon berättat INNAN man blev husägare:

1 ALL ledig tid går åt till städning, renovering, gräsklippning, snigelplockning och att rensa ogräs.

2 ALLA pengar går till huset, två veckor efter inflyttningen går pannan sönder och diskmaskinen sprutar vatten, och som det inte var nog är det stopp i stuprören eftersom en fågel byggt bo.

3 Tidigare har man knappt haft koll på vilka som är ens grannar, men nu är det viktigt att grannarna älskar dig. Man ska ju möta dem varje morgon i många år framöver när man hämtar tidningen, på städdagen och på kräftskivan i augusti. En sur granne är ingen kul granne.

4 Tidigare lade man pengar på skor, kläder, krogen och resor. Nu läggs lönen på gräsklippare, stege, borrmaskin, målarfärg och trädgårdsredskap.

5 En vacker dag vaknar man upp och upptäcker att man är precis som sina föräldrar.

6 Saker fortsätter gå sönder. HELA TIDEN.

7 Vatten kostar pengar, när man bodde i lägenhet kunde man duscha i evigheter utan att bry sig. Nu sätter man upp ett schema för hur länge varje familjemedlem får duscha. Och det kostar pengar att bli av med soporna.

ANNONS

8 Jobbet tar aldrig slut! När altanen är lagd är det dags att måla om hela huset och efter det behöver alla fönster bytas ut och, och...

Men trots att man aldrig har några pengar och maskrosorna tar över gräsmattan och man får träffa tjötiga grannen Glenn varje gång man är i trädgården - älskar man sitt hus. Hemma är alltid bäst!

ANNONS