Kjellström är en ivrig anhängare av det nya systemet. Förutom att elnotan sjunker pekar han på fördelarna för miljö och klimat.
Läs också: Timprisavtal - okända sättet att sänka elkostnaden
–När det är billigt använder du vattenkraft och kärnenergi. När det är dyrt kommer elen från olja eller gas som ger stora koldioxidutsläpp.
Han är civilingenjör och har skapat egen lösning för att anpassa elförbrukningen i villan.
–En dator för 350 kronor styr mitt golvvärmesystem. Den hämtar elpriser och slår av systemet när det är dyrt. Ett hus är temperaturtrögt, värmen sjunker väldigt långsamt, och därför fungerar det bra att ha den avstängd ibland.
Hur mycket sparar du?
–Jag betalar i snitt 70-80 öre per kilowattimma för min el. Många ligger på ungefär en krona. Så det är runt 20 procent.
Och på årsbasis?
–Som mest har jag sparat 4200 kronor. Nu är strömmen billigare så skillnaden blir mindre, omkring 2000 kronor.
Finns det enklare sätt att utnyttja timpris, för den som inte är så tekniskt kunnig?
–Bara du väljer ett timavtal sjunker priset, även om du inte förskjuter din förbrukning. Prisnivån är lägre. Och på köpet blir du förmodligen mer medveten om din elkonsumtion. Det är nog därför energibolagen inte är så pigga på att marknadsföra avtalen.
När slår timavtalen igenom?
–År 2020 tror jag att det är väldigt vanligt.
Anders Kjellström håller kurser för villaägare i att timmäta och tidsstyra elförbrukningen och i höst ska han börja doktorera i ämnet vid Luleå tekniska universitet. Han har också försökt påverka de politiska partierna och bland annat varit på plats under politikerveckan i Almedalen.
Hur kommer det sig att du är så engagerad?
–Jag tycker att det är väldigt bra för samhället. Elen får sitt rätta värde och då gör den också störst nytta.
Finns det några nackdelar?
–Är du en liten kund som bor i lägenhet och bara använder hushållström, då ska du inte ha timpris. Dagens tvätt- och diskmaskiner är så energisnåla att det går inte att spara mycket på dem. Istället finns det en risk att du lagar mat precis när strömmen är dyrast, svarar Anders Kjellström.
Fakta: Här kollar du priset
Du kan se hur elpriset ändras timme för timme på vattenfall.se/sv/timpris-pa-elborsen.htm eller mobil.storumanenergi.se/spotpris/.
En lista över bolag som säljer el med timtaxa finns på behovsbo.se
Fakta: Negativt elpris i Danmark
I Danmark sjunker elpriset ibland under noll. Det händer när det blåser mycket och vindkraftverken går för fullt samtidigt som förbrukningen är liten. 11 januari,under stormen Egon, var priset på spotmarknaden nere på minus 0,5 cent (ungefär minus 5 öre) per kilowattimme. Julhelgen 2013 noterades minus 20 cent, eller minus 1:73 kronor.
Negativt pris är sällsynt i Sverige men nollpris har förekommit, bland annat den regniga sommaren 2009.