Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lisebergshäftet tillbaka

Liseberg tog till sig kritiken. I år fryser man i stort sett priserna i parken och återinför det saknade Lisebergshäftet.

När GP i fjol skrev om att det populära Lisebergshäftet tagits bort, och att nöjesparken infört ett nytt prissystem blev det läsarstorm. Insändarsidorna fylldes med arga kommentarer, och det startades Facebookgrupper som uppmanade till bojkott.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Lisebergshäftet innehöll 15 åkbiljetter och två varuspel. Efter förändringen tvingades gästerna besluta om de skulle ”tjäna på” att köpa ett åkpass, eller köpa lös­biljetter. Och under året ökade också försäljningen av åkpass, lösbiljetter och varuspel.

Under hösten 2011 gjorde Liseberg en stor prisundersökning, och resultatet visade att många av de tillfrågade saknade Lisebergshäftet. Undersökningen och kundernas negativa reaktioner på det nya prissystemet har fått Liseberg att göra helt om.

– Vi har till stor del fryst våra priser under 2012 och vi återinför Lisebergshäftet i stort sett som det var, säger Andreas Andersen, vd och koncernchef för Liseberg.

– Debatten tvingade oss till att granska de fundamentala målbilderna för vår affär, se över vår prisstruktur, men också vår generella målbild. Frågan om Liseberg är prisvärt eller inte, är inte en fråga som vi äger, det är en fråga som gästerna äger. Och då ska vi ha en dialog med gästerna, säger Andreas Andersen.

Förändringarna i Lisebergs prissystem beslutades under hösten 2010, redan innan nya vd:n tillträtt.

– Syftet med förändringarna var välmenta, men så här i efterhand måste vi erkänna att vi ändrade en gång för mycket. Vi kommer dock att jobba vidare mot ett prissystem som är enkelt att förstå, säger Andreas Andersen.

Lisebergskoncernen hade cirka 2,9 miljoner besökare under 2011 och hade en omsättning på dryga 962 miljoner kronor. Vinsten blev drygt 78 miljoner kronor.

Nya häftet

Det nya Lisebergshäftet kommer att kosta 290 kronor och innehålla 16 åkkuponger och två lyckohjulsbiljetter.

Det gamla Lisebergshäftet har funnits sedan 1967.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.