Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Linnéas lyckade lånelösning: ”Enorm skillnad för mig”

Efter att ha samlat på sig flera lån under lång tid kände Linnéa Öberg att hon behövde agera. Varje månad betalade hon nästan 9 000 kronor – en summa som minskade drastiskt när hon fick hjälp att strukturera och samla sina lån.

Med en skuld på över 400 000 kronor utspridd på fem olika lån betalade Linnéa 8 578 kr i månaden. Lånen hade hon samlat på sig genom åren – både via privatlån, avbetalningar och köp på kredit. Efter ett tips från en vän bestämde hon sig för att göra något ordentligt åt situationen. 

– Jag blev rekommenderad att baka ihop de tidigare lånen och började kika runt eftersom jag märkte hur kostnaderna drog iväg och att räntorna var för höga för mig. Ganska snabbt hittade jag Sambla, som jag förstod kunde hjälpa mig. Så jag testade.

Gick från fem till två lån

Efter att ha kontaktat Sambla fick Linnéa tydligt förklarat för sig hur hon med hjälp av Samblas tjänst kunde samla sina lån. Till detta fick hon även möjligheten att få hjälp av en rådgivare, vilket Linnéa nyttjade.

– Han förklarade hur upplägget var, hur mina lån såg ut och vad jag kunde vänta mig för kostnader. Det var info om återbetalningstid, ränta, låneskydd och sånt.

På vilket sätt ändrades dina lån då?
– Först och främst så fick jag ner antalet lån från fem till två och när det var gjort så blev det mycket billigare för mig. Istället för nästan 9 000 kronor, betalar jag nu 5 613 kronor i månaden. Det gör såklart en enorm skillnad för min ekonomi.

Rådgivaren nöjd över resultatet

Sambla startade 2014 och har sedan dess hjälpt över 280 000 kunder. Elias, som själv är rådgivare på Sambla, har kikat på just Linnéas situation och menar att det är ett typexempel på en lyckad historia hos Sambla.

– Tack vare att Linnéa kontaktade oss kunde vi direkt sätta igång att kontakta våra banker och långivare för att kunna samla hennes lån. Och här är det tydligt: vi lyckades få ner hennes totala kostnader med 58,2%.

"Hjälpsamt hela vägen"

Tack vare att det blev en så stor kostnadssänkning blir Linnéas totala besparing i dag 24 500 kr per år. Och Linnéa är självklart nöjd: 

– Det låter klyschigt, men självklart skulle jag rekommendera Sambla för den som vill samla sina lån. Jag kan inte säga någonting annat än att det var otroligt proffsigt och hjälpsamt hela vägen, avslutar Linnéa.

Besök Sambla.se för att se dina möjligheter till bättre villkor på dina lån.